Økohelter #5

23.07.2014
Snadder og Snaskum leverer ren delikatesse - økologiske blåskjell. Verdens beste sjømat, den har vi her, sier Arild Ofstad.

Arild Ofstad jobber i den eneste leverandøren av økologiske blåskjell i Norge, Snadder og Snaskum. De henter skjellene i Rissastrømmen og pionér og gründer Magne Hoem startet opp i 1980. Hoem gikk foran og startet før blåskjell var vanlig å spise i Norge, og folk lokalt syntes han var sprø. Suksess ble det, les mer av historien her.

Ofstad synes det er et viktig poeng at det er ren mat de leverer. Han sier at debiosertifiseringen betyr at de har en praksis som er i pakt med naturen, at de ikke tar ut mer enn det som er bærekraftig. - Ingen fôring, ingen gjødsling, ren natur, sier Ofstad.

Snadder og Snaskum er leverandør til Pstereofestivalen, men du kan også få blåskjellene deres på restauranter og noe i dagligvarehandelen. Spør etter dem på din lokale butikk, eller ta kontakt med Snadder og Snaskum for å finne ut hvor de selger sine skjell.

økoblåskjell Snadder og Snaskum AS

Se filmsnutt av Økohelt #5 her.

Se deres Facebookside her.

Annonsører

Samarbeidspartnere