Økokalkun inntar butikkhyllene

16.10.2012
- Du plasserer de frittgående kalkunene ute i vakre Hardanger og velger en kalkunsort som gjør at de vokser langsommere. Dette er hemmeligheten bak Homlagardens kalkunoppdrett. Nå er disse økologiske kalkunene tilgjengelig i to ulike pakninger, bryst og lår, begge i egen urteblading i Meny, Centra og Ultra butikker i første omgang i Oslo området.

Rett og slett best

- Dette er den beste kalkunen jeg har smakt, sier Reidar Andestad i Oikos - Økologisk Norge etter å ha tilbredt Homlagardens økologiske kalkun til middag. Siden kalkunkjøttet er lagt i kraftsaus som de ligger i ved oppvarming, blir de saftige og mer smaksrike enn vanlig kalkunfilet som lett kan bli noe tørr. Her jeg vil jeg gi ros til Meny for å ta inn dette og gi produktet en slik smaksberikende pakning, noe som også fører til at de er kjappere å tilberede. Kalkunkjøttet er ferdigkokt, du kan dermed bruke filene direkte i salat og som pålegg, legger Andestad til.

 

Hvor får jeg tak i kalkunen?

Daglig leder i Homlagarden, Bjørnar Pedersen, forteller at filèt produktene nå er tilgjengelige i Meny og Central butikker i Oslo området, samt en del Ultra butikker i området.  De arbeider med at varene skal tilbys flere plasser i landet.  Den økologiske butikken Reindyrka i Bergen sentrum har også varene inne.

 

Nyttårs kalkun hos Coop

Til nyttår kan du får økologisk helkalkun hos Coop gjennom Smart Club, forteller daglig leder Pedersen som nå ser lyst på driften av selskapet framover. Homlagarden, ved Økodrift Homlagarden AS, har årlig en produksjon av økologiske kalkun på fem bruk i Hardanger og et bruk i Vestfold. Et innovativt driftssamarbeid der Homlagarden eier og administrerer produksjonen, men leier bygg, areal og arbeidskraft fra de samarbeidende brukene. Driften er godkjent av Mattilsynet og Debio. Produksjonen er på omlag 12 000 kalkun årlig. Disse blir slaktet og pakket i egene slakteri, Homlagarden fjørfeslakteri.

 

Homlagarden i Hardanger med kalkun 

Prisbelønnet produksjon

Økodrift Homlagarden fikk tildelt Innovasjon Norge sin Bygdeutviklingspris i 2009, er kåret til årets leverandør for økologisk produkt 2010 og fikk tildelt Økoprisen Vestlandet fra Oikos - Økologisk Norge i 2011. I tillegg ble brystfilet nominert til Det Norske Måltid 2011.

 

Her finner du mer informasjon om Homlagarden.

Annonsører

Samarbeidspartnere