Økokarbonader fra Røros til Rema 1000

08.04.2011
Det er inngått en stor avtale for Røroskjøtt. Økologisk kjøtt fra hele fjellregionen er nå i salg på Rema 1000 butikker i Oslo og Vestfold, i tillegg til Røros og Tynset, skriver Arbeidets Rett. - Avtalen gikk i orden mandag og nå lanseres de økologiske karbonadene, opplyser Tom Rynning, styremedlem i Røroskjøtt AS og prosjektleder for satsingen.

-Ingen ting er umulig i Norge, sier Reidar Andestad i Oikos - Økologisk Norge om at Rema 1000 skal selge 35 000 økologiske karbonader fra Røros.  Foto:  Rørosmatslogo.

 

Selges i Oslo, Vestfold og lokalt

35.000 karbonader etter god gammel oppskrift skal selges i 100 Rema 1000 butikker i Oslo og Vestfold fra Røroskjøtt AS hver eneste måned.  - Dette blir gøy, økologisk lokalmat fra Røros i Rema 1000-butikker lover godt, sier Reidar Andestad i Oikos - Økologisk Norge.  I Danmark ser vi at den største økologiske omsetningen finner sted i lavprisbutikker, Rema 1000 er gode i Danmark og bruker de noe mer avkunnskapen derifra i Norge kan mange bevisste forbrukere glede seg, sier han.

 

Lokal mat på Rema

De lokale Rema 1000 butikkene får også karbonadene i sitt vareutvalg.

- Det er spesielt hyggelig at butikkene på Røros og Tynset har produktet på plass for salg i slutten av denne uken. Slik at forbrukerne i fjellregionen kan stifte bekjentskap med sitt eget produkt, sier daglig leder i Røroskjøtt AS, Sten Thure Solli.

Prosjektet med å få økologiske karbonader i salg startet for ett år siden. Kontrakten med Rema 1000 ble skrevet under nylig og nå er Røroskjøtt veldig spent på hvordan deres produkt vil bli tatt imot.

 

Samarbeidsprosjekt

Produksjonen er et samarbeid med leverandøren av kjøtt; Røros Slakteri AS. Det vil nå hver tredje uke bli slaktet 12-13 økologiske storfe for å levere råvarene videre til Røroskjøtt.

- Forutsigbarhet i forhold til leverandører, slakteprosess, nedskjæring og produksjon av karbonader er en nødvendighet. Det er også helt avgjørende for å kunne betjene markedet, sier daglig leder i Røros Slakteri AS, Marit Evanger, skriver Arbeidets Rett.

 

Denne saken er et utdrag av artikkel i Arbeidets Rett.

 

Her kan du lese mer om Rørosmat

Annonsører

Samarbeidspartnere