Økologisk 17. mai

13.05.2010
Oikos- Økologisk Norge oppfordrer alle aktive økoforbrukere til å feire nasjonaldagen på økologisk vis, med god økologisk mat og drikke.

17. mai-frokost - vårens vakreste måltid

Økologisk brød og egg er en selvfølge på ethvert godt, økologisk 17.mai-frokostbord, men visste du at det finnes masse godt økopålegg? I økologisk pålegg er det er ingen kunstige smaks- eller fargestoffer, for eksempel er den økologiske roastbiffen fra Norgården tilsatt kun salt og pepper før kjøttet stekes.

 

De fleste butikker kan tilby i hvertfall én sort økologisk syltetøy, samt kjøttpålegg og ost. Nå produseres en rekke gode meieriprodukter, man kan til og med finne klassikeren Norvegia fra TINE i økologisk variant. I mange butikker kan man også finne spennende økologiske produkter fra småleverandører. 17. mai-frokosten er en passende anledning til å teste ut ostene fra Den Blinde Ku, om du ikke har smakt disse nydelige ostene før. Og gå ikke glipp av den fyldige og friske økologiske cottage cheesen fra Rørosmeieriet, denne kan spises med økosyltetøy i rødt og blått!

 

 

Start nasjonaldagen med en Hjertedame. Foto: Den blinde Ku

 

For mange er champagne eller musserende vin en sprudlende del av 17.mai-frokosten. Velger du økologisk, får du vin laget på druer dyrket uten bruk av sprøytemidler eller kunstgjødsel, og noen hevder også at de får mindre vondt i hodet dagen derpå. Vinmonopolet har et godt utvalg av økologiske viner, se deres musserende økologiske viner her.

 

Har ikke butikken din det du ønsker av økologisk pålegg? Etterspør produktene i din butikk!

Fyll ut Oikos butikkskjema, kryss av for de produktene du savner og lever til butikksjef.

 

Skjema for lavpris

 

Skjema for fullsortiment

 

Økois og annet godt

Den berømte kroneisen er for mange barn og voksne obligatorisk på 17.mai, heldigvis har Hjem-Is en økologisk variant, les mer her.  

Økologisk is fra Isrosa og Henning Olsen finnes i velassorterte butikker.

 

Det finnes også mye økogodteri og økosjokolade. Her er det verdt å nevne at ICA nylig har kommet med en mørk sjokolade i I love eco-serien.

Økologisk kroneis. Foto: Hjem-Is 

 

Pynt deg med økotekstiler

Finklær i økologisk bomull er lettere å få tak enn du kanskje skulle tro, du kan til å med finne kjoler og skjorter i økologisk bomull hos H&M.  

Se vår oversikt over hvor en får tak i økotekstiler her.  

Økogrillfest

Det finnes masse fristende økologisk grillmat, les egen sak om dette her.

Til grillfesten vil vi anbefale et godt økologisk øl, for eksempel det nye Atna Nakenbad fra Atna Øl. Les mer om Nakenbad her.

 

Norgården økologisk fårepølse

17. mai fra Norgarden

- Utvalget av økologiske kjøttprodukter øker jevnt og trutt. Til 17. mai kan du lage økologisk eggerøre og servere økologisk spekeskinke eller fårepølse til.

Ønsker du økologisk roastbiff med en økologisk potetsalat, så er det en annen mulighet.

Økologisk leverpostei, hamburgerrygg og bacon kan du også servere om du ønsker en økologisk ramme rundt nasjonaldagen, sier Nina Sundqvist kommunikasjonsdirektør i Nortura, morselskapet til Økologiske Norgården.

Se pressemeldingen fra Nortura og Norgarden her

 

Ha en fin feiring! 

Annonsører

Samarbeidspartnere