Økologisk bomull øker med 15 prosent

29.05.2011
Flere og flere velger økologisk bomull når de kjøper tøy. I følge tall fra Textile Exhange vokser produksjonen av økologisk bomull på verdensplan med 15 % i 2009/2010.
– Det er gledelig av flere grunner at økologisk bomull blir mer populært, sier Maiken Pollestad Sele i Oikos - Økologisk Norge. Hun viser til at det er få produksjoner som bruker så mye sprøytemidler som konvensjonell bomullsproduksjon og at dette fører til store helse- og miljøskader hvert år.

En økologisk bomullsåker i Chisamba, Zambia. Foto: Maiken P. Sele.


Produksjon i 23 land

Textile Exhange er en non-profit organisasjon, som de siste fem årene har analysert produksjonen og markedet for økologisk bomull. På fem år steg produksjonen med 539 %, og den økologiske produksjonen utgjør nå 1,1% av den samla bomullsproduksjonen. Statistikken bygger på tall fra 274 000 produsenter i 23 land.

 

India størst

India er verdens største produsent av økologisk bomull. På andre plass kommer Syria fulgt av Tyrkia, Kina, USA, Tanzania og Uganda.

 

Oikos - Økologisk Norge bidrar i økologisk bomullproduksjon i Zambia

Oikos - Økologisk Norge har et Noradfinansiert småskala landbruksprosjekt i Zambia der dyrking av økologisk bomull er en del av produksjonen.

Gloria med økobomull

Landbruksrådgiver Gloria Musowa med økologisk bomull. Foto: Maiken P. Sele

 

H&M går for 100 % økobomull

H&M flagget for kort tid siden at de innen 2020 kun vil bruke økologisk bomull i sine produkter. Les mer om det her.

Annonsører

Samarbeidspartnere