Økologisk dobbelt Sprett fra Tine

30.08.2011
Ryktene har gått lenge om at Tine ville slippe nye økologiske produkter rundt 1.september. Til store glede for mange har nå Tine i sin nye yoghurt-barneserie kommet med to økologiske varianter. Det er Sprett Yoghurt mini jordbær og tilsvarende med banan. – Vi har både etterlyst og håpet på nye økologiske yoghurter fra Tine. Flott at det nå kommer økologiske meieriprodukter for barn, sier markedssjef Kristina Alnes i Oikos – Økologisk Norge. Disse produktene treffer målgruppen helsebevisste småbarnforeldre og bør kunne lykkes godt i det norske markedet. Ingen produktgrupper har så høy økologisk andel som barnemat, legger hun til.

Tine slår til med to nye økologiske miniyoghuhurter i sine nye Sprett-serie.  Basert på erfaring med økologiske produkter og denne målgruppen, tror Oikos - Økologisk Norges markedssjef Kristina Alnes at Tines nye yoghurter vil slå godt an i markedet.  Foto: Tine

 

Teksten  er fra Tines presentasjon 

 

Sprett basert på naturlige råvarer


Sprett er en ny serie mat- og drikkeprodukter til barn basert på helt naturlige råvarer. Alle Sprett-produktene er helt uten konserveringsmiddel. De har mer frukt og bær som gir en frisk, ren og naturlig smak. Sprett inneholder ikke mer sukker og fett enn ordinære familieprodukter, og er en naturlig kilde til viktige næringsstoffer for barn i vekst, skriver Tine i sin presentasjon.


Sprett Yoghurt Mini har litt tykkere konsistens, mindre tilsatt sukker (4 %) og litt mildere smak enn Sprett Yoghurt. Yoghurten er økologisk og er utviklet spesielt med tanke på de minste barna (fra ett år). Med tykk konsistens er det lettere å «klare selv» uten å søle, og med et mindre beger er det fortsatt plass i magen til annen mat.

Sprett barneserie inneholder bare helt naturlige råvarer. Med det mener vi at Sprett kun inneholder råvarer og ekstrakter hentet fra naturen, og som ikke er modifiserte.

TINE opplever at mange foreldre er opptatt av at maten er mest mulig ekte, ren og naturlig. Naturlige råvarer har derfor vært en viktig føring når vi har utviklet barneserien Sprett.

Inneholder pektin fra frukt

E-stoffer er en betegnelse på tilsetningsstoffer. At et stoff har E-nummer betyr ikke det samme som at det er syntetisk og usunt. E-nummeret skal være en garanti for at stoffene er vurdert av EU som helsemessig trygge, og bruken av disse ingrediensene er regulert av myndighetene. Flere naturlige stoffer har E-nummer, som for eksempel johannesbrødkjernmel og guarkjernemel. Noen av Sprett produktene inneholder pektin, et stoff som har E-nummer (E-440). Pektin er en naturlig stivelse fremstilt fra frukt. Pektin bidrar til å gi riktig konsistens i produktet.

 

 

Er "kunstige tilsetningsstoffer" farlige for barn?

Tilsetningsstoff, eller E-stoffer, er av EU vurdert som helsemessig trygge, også for barn. Bruken er strengt regulert av myndighetene, så man ikke skal kunne risikere å få i seg mer av et stoff enn det som er regnet for å være helt trygt. Mange ønsker likevel å unngå å bruke matvarer med mye tilsetningsstoffer eller konserveringsmidler, og heller bruke mer mat med naturlige ingredienser. Dette både fordi slik mat oppleves som mer næringsrik og ekte, og for å unngå stoffer som kanskje i fremtiden kan vise seg å ikke være så bra likevel. Mange er nok skeptiske til om vi vet nok om eventuelle negative effekter per i dag. Myndighetene anbefaler at barn under 3 år unngår mat og drikke med kunstige søtstoffer - ikke fordi det er påvist å ha skadelige effekter, men som et føre var prinsipp. Barn har liten kroppsvekt og får derfor lettere i seg mer søtstoff per kilo kroppsvekt enn det som er vurdert å være ok.

 

Teksten over har vi hentet fra Tines presentasjon av serien Sprett som erstatter den tidligere varegruppen Litago.

Annonsører

Samarbeidspartnere