Økologisk eggmasse tilgjengelig for storkjøkken

22.05.2012
Første mai lanserte Norgesgruppen Go Eco-produktet økologisk eggmasse, laget på Toten eggpakkeri og utviklet på etterspørsel fra Forsvaret. Unil AS står for distribusjon til storkjøkken via ASKO. Massen består av: egg.

 

 

 

 

 

 

 

 


Go Ecos økologiske eggmasse er det første av sitt slag på det norske markedet. Det består av ren eggmasse, upasteurisert og helt uten tilsetningsstoffer. Produktet selges i frysepakker på 2,5 og 5 kg til storhusholdning, er lett anvendelig og kan brukes så vel til baking som til eggerøre. Det er Toten Eggpakkeri som står for produksjon av det nye produktet.

 

Toten eggpakkeri

Toten eggpakkeri lager produktet på moderne maskiner som avskaller, skiller egg fra hvitte og blander det sammen til en masse. Eggene får de fra tre lokale bønder som foretrekker å ha hønene trippende rundt ute. – Toten eggpakkeri er av de beste på markedet når det gjelder egg og eggprodukter, sier Vebjørn Rusten, salgssjef i Unil AS.

 

Forsvaret er pådriver

Det var Forsvaret som etterspurte økologisk eggmasse. Økologisk melk har vært en satsning lenge, og for noen måneder siden ble også økologiske egg satt på menyen. Forsvaret tar nå kun inn økologiske egg og eggmasse fra Toten Eggpakkeri. – Disse eggene er imponerende gode på smak og kvalitet, sier Petter Olsen fra Forsvaret. Han kan foretelle at appetitten på egg har steget betraktelig etter at de økologiske ble satt frem på bordet.

 

Forsvaret tar inn mellom 70 og 80 tonn i året, og sørger for et volum i produksjonen.

– Forsvaret har tatt et stort ansvar for å få dette produktet ut på markedet, sier Rusten. Han er positiv til at også andre aktører vil få øynene opp for økologisk eggmasse.

 

Bestilling av Go Eco økologisk eggmasse gjøres gjennom Asko.


Også Kolonihagen og Statens Landbruksforvaltning har vært involvert i prosjektet. Les mer her.

 

 

Annonsører

Samarbeidspartnere