Økologisk etterspørsel på Hovefestivalen

30.06.2010
Festivalsommeren er for alvor i gang. På Hove utenfor Arendal roper flere av festivalens artister etter økologisk føde, i følge både Dagbladet og Hoveposten. – Det er mulig artistene får oppfylt sine krav om økologisk servering backstage, men festivalpublikum har få muligheter til å innta økologisk mat og drikke. Hovefestivalen har fremdeles en vei å gå i forhold til å nå sitt mål om minst 15% økologisk mat under arrangementet, sier arrangementveileder Marte von Krogh i Oikos – Økologisk Norge.

Fotografering på Hovefestivalen - festivalens bilde.

Oikos gjør festivalsommeren økologisk

 Oikos - Økologisk Norge befinner seg i disse dager blant dunkende rytmer og feststemte mennesker på Hovefestivalen utenfor Arendal. Ikke bare ønsker enkelte av artistenepå festivalen økologisk mat ( se sak i Dagbladet), Hovefestivalen er en av mange festivaler som, med hjelp av arrangementveiledningstjenesten satser på å gi festivalpublikumet sitt et økologisk serveringsalternativ.  Se mer om Miljøhåndboken for festivalarrangører her.

 


Marte von Krogn er prosjektmedarbeider i Oikos - Økologisk Norge
 - Mange festivaler ønsker å satse økologisk, og vi opplever økende interesse fra en rekke festivalarrangører etter vårt veiledningstilbud, sier  Marte von Krogh. 
På Hovefestivalen er Persilleriet, i tillegg til kaféen Sub Scene, den mataktøren på festivalområdet som serverer økologisk mat. Her kan festivalpublikum fråtse i økologisk falaffel med deilig fyll.Bilde: Oikos

Økologisk mat som miljøsatsning

Hovefestivalen er en av mange populære festivaler som retter seg mot et ungt og lovende publikum. Festivalen ønsker også å bidra til å fremme bevissthet rundt aktuelle miljøspørsmål, hvor fokuset på økologisk og kortreist mat er en naturlig satsning. Oikos stiller på festivalen med en stor informasjonsstand, og har i løpet av de første festivaldagene fått godt besøk fra nysgjerrige festivalgjengere.

 

Oikos ønsker med sin festivaldeltakelse å sette fokus på hvor og hvordan mat produseres. På Oikos-standen har publikum mulighet til å så økologisk karse og salat i store jordkasser, hvor det også oppfordres til "å stikke fingern i jorda". På standen har man i tillegg mulighet til å delta på øko-quiz med øko-premier, og det deles ut herlige økologiske smaksprøver.


De tre venninnene (fra venstre) Amalie Karijord, Elita Nagell og Elisa Osland benyttet alle anledningen til å så noen karser i Oikos bærbare kjøkkenhage. Bilde: Oikos

 

The show must go on...

For fjerde året på rad er Oikos - Økologisk Norge inne på en rekke arrangement i Norge og veileder i forhold til hvordan/hvorfor servere økologisk mat og drikke. Oikos' veiledningstjeneste jobber dermed på høygir i løpet av et par intense sommermåneder.

Marte von Krogh og kollega Idun Leinaas jobber tett sammen med mange store musikkfestivaler. Med økologiske salatspirer i kassene er de snart på vei mot en festival nær deg, det være seg Moldejazz, Månefestivalen, Kartfestivalen eller Øyafestivalen - blant annet.

 

 

 

 

Annonsører

Samarbeidspartnere