Økologisk fløte fra Røros Meieriet

13.10.2010
Ikke alle, men de som jobber i storkjøkken kan nå glede seg over at Røros Meieriet har startet med å selge økologisk fløte. Meieriet sitter med overskudd av fløte etter at de startet den store produksjonen av økologisk ekstra lettmelk for Coop. Nå har de begynt å selge 10 liters fløte- pakninger til storkjøkken, fortalte Anne-Marie Estensen på Nofima sin økologisk fagdag tirsdag. Hun tok et forbehold ved store avstander. På spørsmål fra Oikos forteller hun at de også vurderer å kunne starte opp med økologisk fløteproduksjon til forbrukere og da med salg gjennom butikk.

 Nå blir det fart i økologisk kakebaking og dessertlaging med økologisk fløte fra Røros Meieriet, foreløpig er det storkjøkken som kan bestille 10 liters pakninger.  Bildet: Rørosmeieriet.

 

Glede over økologisk fløte

-Mangelen på økologisk fløte har vært et av de store hinder for produksjon av økologiske sauser, kaker, is og desserter, vi er derfor glad for at Røros Meieriet tilbyr dette til storkjøkken som hoteller, restauranter, bakeri og andre, sier Reidar Andestad, daglig leder i Oikos - Økologisk Norge.  Så håper vi også at de snart kommer opp med forbrukspakninger i butikkene. Rørosmeieriet har nå med suksessen med Coop melken og med sin rømme også et overskudd av skumma produkter.  -Her vurderer vi også å kunne komme med et nytt produkt, sa Anne-Marie Estensen.

 

Suksess med økologisk rømme 

Hun fortalte også om den store suksessen Røros Meieriet har med sin økologiske rømme. Her er det en økning i salget på 50% bare i september.  Denne er ikke homogenisert, det betyr at fløtepartiklene ikke knuses, og mange regner det som en av grunnene til den gode smaken.

Annonsører

Samarbeidspartnere