Økologisk frokost for alle

22.09.2009
Nå er det mulig for de fleste å spise heløkologisk frokost. Nye påleggstyper er på plass i butikker over hele landet, rapporterer Norgården.

Nå blir det økologisk hamburgerrygg på frokostbordet lover Norgården, som nå vil gi oss en rekke gode økologiske valgmuligheter til frokost og til niste. Bildet Norgården. 

Mye nytt kjøttpålegg

 

- Fra i høst er økologisk leverpostei og hamburgerrygg å finne i supermarkeder og store dagligvareforretninger i alle deler av Norge, sier merkevaresjef Kjersti Sørby i Norgården.

Også økologisk bacon og spekeskinke er på plass i butikkhyllene.

- Årsaken til det store produktslippet er at vi endelig har fått stabile og tilstrekkelig store leveranser av norsk økologisk gris. Det har skapt helt nye muligheter, sier Kjersti Sørby.

Fra før av har Økologiske Norgården egg, roastbiff og fårepølse i frokostutvalget.

- Det bør være mulig for folk flest å stelle i stand et heløkologisk frokostbord uansett hvor de bor i landet. De nye påleggsvariantene er et viktig bidrag til dette, sier Kjersti Sørby.

 

 Økologisk frokost i engelsk stil med økologisk egg og bacon er nå mulig, om du får butikken din til å skaffe inn nye Norgården produkter. Eggene finnes både i 6 og 12 pakk. Norgården bilde.

Enklere hverdag


Også fellesorganisasjonen for økologisk produksjon og forbruk, Oikos, er godt fornøyd med at flere økovarer blir lettere tilgjengelige.

- Hittil har utvalget av kjøttpålegg og kjøttprodukter vært for lite og antall utsalgssteder for få. Bevisste forbrukere har hatt problemer med å finne varene de er ute etter. Dette endrer seg når vi nå får tilgang til mer av det vanligste kjøttpålegget i økologisk utgave, sier Reidar Andestad, daglig leder i Oikos.

Han regner med at økologisk kjøttpålegg som varegruppe nå blir mer synlig.

- Det kan bidra til at andelen økologisk mat i norske husholdninger øker. Norske myndigheter har som mål at denne andelen skal betydelig opp. Da er det viktig å forenkle hverdagen for forbrukere som ønsker å spise økologisk mat, sier Andestad.

T-skjorter Oikos 2009

Dette er et knippe av ansatte i Oikos, Yahel Blystad (fra venstre), Reidar Andestad, Idun Leinaas og Jon Magne Holten. 

Økologisk spekeskinke fra Norgården i tynne skiver er blant de nye produktene.  Et meget smakfult produkt, sier Reidar Andestad, etter aktiv prøvespising. Norgården bilde.

 

Glade i brød

Vanen med å spise frokost står fortsatt støtt her i landet.

- Åtte av ti nordmenn spiser frokost mer enn fem dager i uka. Dessuten vet vi at over halvparten av befolkningen spiser brødskiver til lunsj. Disse vanene gjør pålegg til en viktig varegruppe hvis vi skal ha håp om å dreie forbruket vårt over i mer økologisk retning, sier Kjersti Sørby i Norgården.

Norgården tilbyr nå om lag 40 økologiske produkter av kjøtt og egg. Selskapet er eid av Nortura.

 

 Artikkelen over er laget av Newswire.

 

Oikos ønsker rapport om kjøtt/påleggsutvalget

Oikos vil gjerne ha tilbakemelding på om folk finner disse varene rundt om kring i landet i sine butikker.  Vi er opptatt av at Norgården/Nortura kommer ut med de nye varene.  Send oss en liten rapport fra din/dine butikker om hva du finner av Norgården produkter eller andre økologiske kjøttprodukter. Foreløpig er ikke Coop-butikkene mottaker av de nye produktene fra Norgården, men rapporter likevel om de produktene du finner. Sendes til info@oikos.no

 

Her er link til Norgården hvor du også kan finne oversikt på alle produktene.

Annonsører

Samarbeidspartnere