Økologisk frossenmat øker i Europa

07.11.2011
-En voksende kategori er fryste, økologiske ferdigretter. Dette er et spennende område, ettersom det er snakk om sammensatte produkter i stedet for de typiske råvareproduktene, forteller Handelsbladet fra årets Anuga-messe i Køln. – Ikke minst er det stadig flere pizzaer på markedet. En av utstillerne som Handelsbladet var i kontakt med var, italienske Eat Better, de har en stor serie av fryste, italienske ferdigretter. Her var både økologiske pizzaer, lasagne og andre italienske pastaretter på sortimentet – alt bare til å putte i ovnen.

Mangelfullt utvalg av økologisk frossen fredigmat i Norge åpner for en spennende utvikling framover, sier markedssjef Kristina Alnes i Oikos - Økologisk Norge, som ser at dette tar av i andre land. Bildet viser økologisk pizza i USA fra det italienske selskapet Eat Better.

 

Økologiske frossenprodukter i Norge?

-En periode var dr Oetker representert med en økologisk pizza i dagligvarehandelen i Norge, den var god, men vi har ikke sett den i sortimentet på en god stund. Det er typisk for nye typer økologiske produkter at de må prøves ut i marked, før en finner variantene som slår til, sier markedssjef Kristina Alnes i Oikos - Økologisk Norge. Hun har stor tro på at en kan lykkes med økologiske frossen ferdigprodukter i Norge.  Da henvender en seg til bevisste familier og unge som vil betale noe mer for kvalitets mat , sier hun. Det er interessant at dette er økende i andre land, ingen andre land selger så mye frossen pizza som i Norge, legger hun til. Dette er derfor en varegruppe som venter på gode økologiske produkter, gjerne norsk produserte legger hun til.

 

Kavli selskap med mye økologisk

-Vil vil gjerne inn i norske daglgivarekjeder, sier eksportsjef Dorte Jensen i danske Pebas til Handelsbladet.  Selv om selskaept er eid av norske Kavli  selges de fleste varene i Danmark og Sverige. På kundelisten står blant annet  Coop Sverige, som tapper økologisk saft på Änglamark kartonger. -Vi har også vårt eget økologisk saftmerke, Grønne Gaarder, og vi skullle gjenre prøvd de rimlisgte varantene i Norge, sier Dorte Jensen til Handelsbladet.

 

Energidrikker

Handelsbladets journalist Are Knusen rapporter om en rekke økologiske enrgidrikker på matmessen i Køln. Danske Ørbæk Bryggeri har alt fra økologisk smoothies og saft til ingefær og cola.  Oskri Organics leverer økoloiske energi-barer med eksotiske ingridienser som kokos, ananas og mango.  Helseorienterte produkter i praktiske forpakninger.

 

Det østerriske selskapet Pure Bio leverer helseorienterte og trendy energidrikker som er tilgjengeeig i en rekke land i Europa, Midt-Østen og USA. Pure Bioproduktene er en kombinasjon av kildevann fra alpene og økologisk frukt.

 

 

 

Annonsører

Samarbeidspartnere