Økologisk gårdsmarked - vellykket sesong

11.10.2012
Sesongen for Økologisk gårdsmarked er ferdig for i år, med 14 arrangement med til sammen nesten 5000 besøkende. Vi gleder oss allerede til neste år, sier prosjektleder i Oikos, Helene Austvoll.

 

 

 

 

 

 

Økologi fra Nordland til Rogaland

Fra Nordland i nord til Rogaland i sør åpnet økologiske gårder sine porter for folk. Økosti, tegning på rundballer, ku-rutebingo, interessante foredrag, musikk på tunet, servering av herlige økologiske retter og salg av økologisk mat og andre produkt var det som ventet de besøkende. Det har vært et mangfold av aktiviteter, mat og mennesker, og det har vært veldig spennende å se variasjonen i både gårder og aktiviteter. Det sier prosjektleder i Oikos – Økologisk Norge, Helene Austvoll. 

 

Varig forståelse av økologi

Økologisk gårdsmarked er en opplevelsesrik måte å nærme seg økologien i landbruket på. Et slikt gårdsbesøk taler til alle sanser og gir derfor et helt annerledes, og kanskje en mer varig forståelse for matproduksjon og økologi. Blant mange markesføringstiltak for økologisk mat er dette et viktig supplement, hevder Austvoll.

 

Prisverdig frivillig engasjement

Økologisk gårdsmarked hadde sin første sesong i 2011, med 11 gårder, økte til 14 i 2012, og Austvoll ser fram mot en enda større økning til neste år. Det er Oikos sine lokale og regionale lag, andre samarbeidsorganisasjoner og engasjerte frivillige som har gjort hvert arrangement til en opplevelsesrik dag for de besøkende. De har virkelig fått vist fram mangfoldet som finnes innenfor det økologiske landbruket, sier Austvoll og priser innsatsen fra alle de frivillige.

 

Være med til neste år?

Er du interessert i å være vertsgård eller frivillig til neste år ta kontakt med Helene Austvoll på helene@oikos.no. Vil du vite mer, les om Økologisk gårdsmarked her. Disse gårdene arrangerte Økologisk gårdsmarked i år.

 

 

 

 

 

Annonsører

Samarbeidspartnere