Økologisk gårdsysteri i "Smaken av Norge"

20.05.2009
Det økologiske gårdsysteriet Eggen gård i Vingelen i Tolga er med i konkurransen om å bli Norges beste smak. I programserien «Smaken av Norge» er osten med når Norges beste kjøttrett skal kåres, skriver Østlendingen.

Fjellblå til hjort

I kjøttretten fra Midt-Norge, skal den økologiske osten Fjellblå gi smak til hjortekjøttet.

I en serie programmer på TV2 har programleder Sigurd Sollien besøkt lokale matprodusenter over hele Norge, sammen med mesterkokk Erling Stenersen Sundal. Sammen har de lett etter smaken av Norge

Bildet: Fjellblå
Mjuk blåskimmelost med mye smak.
God på brødskive og kjeks. Ei skive med smelta fjellblå på biffen gjør susen.
Kan også brukes som dessert - lunkes og serveres sammen med noe søtt. (bildet og tekst fra Eggen gård)

Gården Eggen med ysteri 

Gården Eggen ligger i fjellbygda Vingelen i Tolga kommune, cirka 700 meter over havet. Gården er en gammel slektsgård fra 1700-tallet, med deler av bygningsmassen fra samme tid. Her produserer Liv Bjørnstad økologisk melk og kjøtt sammen med mannen Ola Eggen.

 

Vil bli større

Eggen gardsysteri med tilhørende gårdsbutikk ble tablert for 8 år siden. Hvert år selger de rundt 4.000 kilo økologisk ost av flere ulike varianter til butikker i nærområdet, og i Oslo og Trondheim.

I år håper de å utvide produksjonen. Fjellblå er den osten de selger mest av og bruker den gjerne til kjøtt, slik som kokken Mikael Forselius gjør til hjortekarréen.

- Vi steker gjerne en biff i godt meierismør og legger en skive økologisk blåmuggost på toppen. Osten er også god i saus, og selvfølgelig til brød, sier Liv Bjørnstad.

På TV2 20.mai kan du se hvordan Mikael Forselius lager Fjellblå-gratinert hjortekarré.

Mye av informasjonen over er hentet fra http://www.ostlendingen.no/

 

Eggen gård har egen hjemmeside, den finner du her:

http://www.bygdenett.no/eggen/

 

 

Annonsører

Samarbeidspartnere