Økologisk gourmetsopp fra Verdal

25.07.2009
Du trenger ikke være lottokommisær for å spre lykke i Verdal. Du kan dyrke økologisk sopp. Det gjør Jørgen Baumfelder i Trøndersopp. Vi traff han i helgen på butikkstand på Coop Mega i Molde hvor etterspørsel etter den fine Kongeøsterssoppen var meget stor. Vi fikk tak i noen lokale soppeksperter som smakte, nikket litt, spiste litt og smilte og nikket igjen, soppen var mer enn godkjent! Det gjaldt både på smaken og ved at soppen også så veldig finvokst og delikat ut.

 

 

Bildene:  Jørgen Baumfelder fra Trøndersopp i Verdal fikk stor respons på sin Kongeøsterssopp på Coop Mega i Molde.  Produksjonen skjer i samarbeid med Den Blinde ku Gourmet. Oikos gratulerer Trøndersopp med et godt produkt!

Oikos gratulerer Trøndersopp og Coop Mega

Daglig leder i Oikos, Reidar Andestad, gratulerer Trøndersopp med den fine og gode soppen.  - Det skjer stadig innovasjon blant økologiske lokale produsenter.  På denne måten blir interessen for økologisk mat stadig mer utbredt og forbrukerne får flere spennende produkter å velge i.  Han gir ros til Coop Mega som slipper tid disse lokale produsentene og produktene i sin butikk.

 

8 ukers vekstperiode

Noe av kluet med den økologiske soppen, er som med en rekke andre økologiske vekster, at de vokser langsomt og dermed lettere blir mer smaksfulle.  Denne Kongeøstersoppen hadde vokst i 8 uker i 98 % fuktighet.  Trøndersopp produserer 100 kg i uken så det vil være nok sopp til mange.

 

 

Bildet:  Kongeøstersoppen kan lages som egen kjapp smårett med for eksempel bacon , eller som tilbehør til en kjøttmiddag. 

 

Den blinde Ku Gourmetsopp

I brosjyren fra Trøndersopp står det at "Den blinde Ku Gourmetsopp i flere år har drevet intensiv forskning for å få frem ulike sopptyper for innendørs kultivering.  De fleste av soppene vokser i en blanding av sagflis, speltskall og hvetekli. Den blinde Kur Gourmetsopp satser på markedsnær produksjon av sopp for til enhver tid å kunne levere dagfersk sopp til sine kunder.  Rundt i landet er det en rekke produsenter som dyrker sopp på linsens fra Den blinde Kur Gourmetsopp.

 

 

Bildet:  15 og 12 cm lange var disse fine Kongeøsterssoppene som vi kjøpte, de smakte godt, vår lokale soppekspert mener de smaker aller best når de ikke er fullt så store.

 

Mer informasjon

I følge brosjyren har de Flamingoøsterssopp, Shimeji, Pom Pom Blanc, Kongeøsterssopp, Shitake og Sitronøsterssopp.

Trøndersopp har nettstedet http://www.trondersopp.no/  De holder til i Leksdal i Verdal.

 

Denne saken er laget av Reidar Andestad i Oikos.  Har du en kommentar sendes den på e-post reidar@oikos.no

 

Annonsører

Samarbeidspartnere