Økologisk kjøkkensjef søkes

17.03.2016
Fosen folkehøgskole er på jakt etter ny kjøkkensjef til å ta over ansvaret for skolens heløkologiske kjøkken, som har Debios valørmerke i gull og mat som er sunn, god, kortreist og økologisk.


Fosen Folkehøgskole som ligger idyllisk til, sentralt i Rissa ved inngangen til Trondheimsfjorden. Trondheim er bare 20 minutter med bil og 25 minutter med ferge unna.

Gull-kjøkken søker ny sjef
Nå er de på jakt etter ny kjøkkensjef som kan ta over ansvaret for et kjøkken som har Debios valørmerke i gull. Det betyr at over 90% råvarene er økologiske. Maten skal være sunn, god, kortreist og økologisk. Skolen har ca. 20 ansatte og mellom 50 og 60 elever som alle brenner for en bærekraftig og økologisk utvikling..

Mat fra egen gård
Mat er viktig, og mesteparten av råvarene de bruker på kjøkkenet kommer fra egen gård eller fra lokale produsenter. Selvforsyning og sjølberging har alltid vært sentralt i skolens filosofi. Derfor startet de opp en egen linje i sjølberging høsten 2015.

Spennende undervisningstilbud
I tillegg til gårdsbruket har skolen egen skog og eget båtbyggeri. Her er elevene med på mye spennende og får praktisk og allsidig kunnskap for å kunne leve et selvstendig, selvhjulpet og bærekraftig liv. Elevene kan velge mellom seks linjer. Disse er båtbygging, seiling, økologisk jordbruk, håndverk og design, mat – fra jord til bord og sjølberging.

Mer enn kjøkkensjef
Undervisning utgjør 20-40% av stillingen. Det innebærer mye kontakt med elevene, formidling av allsidig kunnskap om mat og en mer variert hverdag enn mange andre tilsvarende jobber. Kjøkkensjef Bjørn Erik Vangen ble i 2014 tildelt Matomsorgspris for sin kunnskap, allsidighet, kvalitetstenkning og nyskapning, samt evne til å skape nysgjerrighet hos ansatte, elever og lokalbefolkning. Det er et godt grunnlag å bygge videre på for hans etterfølger.

Les mer om stillingen her

Tekst: Jens Petter Homleid/Marit G. Wright
Foto: Fosen FHS

Annonsører

Samarbeidspartnere