Økologisk kjøtt i utvalgte REMA 1000-butikker

21.08.2015
Den gullvinnende kjøttbedriften Jens Eide i Lillesand leverer nå økologiske kjøttvarer til utvalgte REMA 1000-butikker i Oslo. – Et viktig grep for å supplere på tilbudssiden, som har blitt innskrenket, tross den økende etterspørselen, mener Oikos.

Nå finner du økologiske kjøttprodukter fra slakter Jens Eide i Lillesand i utvalgte Rema 1000 butikker i Oslo. Fra før har noen Rema-butikker litt økologisk kylling fra Stange gårdsprodukter AS.

Økologisk lamme-spesialitet
Rema 1000 har nylig inngått avtale med den tradisjonsrike slakteribedriften. Sortimentet omfatter flere typer pølser, kjøttkaker, karbonader, kjøttboller og kjøttdeig/karbonadedeig. Jens Eide har vunnet flere NM-Gull i kjøttprodukter og har spesialitetsmerket for sin økologiske lammepølse.

Først i Oslo
– Etterspørselen etter økologisk mat er aller størst i Oslo, slik at det er naturlig å starte der, men troen på produktene er stor, så vi tenker de raskt også vil komme for salg i flere av våre butikker, skriver Rema 1000 i sin omtale av avtalen.

Oikos bidrar
Oikos – Økologisk Norge bidrar gjennom flere prosjekter både med å spre kunnskap om økologisk mat og marked, og med Økodemo i butikk, sier seniorrådgiver i Oikos, Maiken P. Sele. – I Økodemo-arbeidet deler vi ut smaksprøver fra både Jens Eide og andre økoprodusenter. Ansatte og kunder får kunnskap gjennom info i butikker og i egne kurs og presentasjoner.

Tetter hull i markedet
– Det er flott at Jens Eide og Rema nå vil satse mer på økologiske produkter, sier seniorrådgiver Sele. – Det er to grunner til at dette er særlig viktig nå, forklarer hun: For det første fordi etterspørselen øker, samtidig som Nortura har sluttet med økologisk svin og kylling. I tillegg har NorgesGruppen kjøpt seg inn i Grøstadgris, så de produktene har siden juni bare vært å finne i NorgesGruppens butikker, i hovedsak Meny, Jacob’s og Kiwi.

Spør, spør, spør
– Samarbeidet mellom Eide og Rema vil gjøre det mulig å få kjøpt økokjøtt igjen også i Remabutikker, mener Sele. – Det er viktig for å øke tilgjengeligheten for flere forbrukere. Planen er å utvide gradvis til flere butikker. Derfor kan alle som handler hos Rema og gjerne vil ha økologiske kjøttvarer, bare spørre etter dem. Da blir det grunnlag for å utvide økokjøtt-salget til flere butikker, sier Sele.- Også oppfordrer vi folk til å bli glade istedet for sure hvis det er få produkter i butikken, fortsetter hun. Rema 1000 opplyser at bare etter to uker selger de alt Jens Eide klarer å produsere. -Vi vet at det er flere bønder som gjerne vil produsere økologisk kjøtt, så etterspørsel kan gi grunnlag for at flere kan legge om, avslutter Sele.

Se oversikt over hvilke butikker som har økologisk kjøtt fra Jens Eide her.


Jens Eide er en lokal familieeid bedrift i Lillesand, med rike håndverkstradisjoner og et godt renommé.

Kilde: Rema 1000

Tekst: Marit G. Wright
Foto: Rema 1000

Annonsører

Samarbeidspartnere