Økologisk mat bæres til torgs

31.08.2010
På Nytorget i Stavanger ble det forrige lørdag arrangert økomarked med stor suksess. Økoløft prosjektleder Gabriele Brennhaugen kan fortelle at det var kø utenfor bodene da de åpnet. For deg som gikk glipp av begivenheten er det en ny mulighet neste lørdag 4. september. –Dette er en unik sjanse for deg som bor i området til å smake nydelig lokalprodusert økologisk mat, sier Kristina Alnes i Oikos – Økologisk Norge.

Mat produsert helt uten kjemiske sprøytemidler eller kunstgjødsel kan kjøpes på Nytorget neste lørdag. Foto: Knut Vebjørnsen

 

I tillegg til det tradisjonsrike bruktmarkedet og kunstprosjektet "Rasteplass Nytorget" var det på lørdag flere boder med et flott utvalg av økologiske varer, hvor det meste er produsert i Stavanger regionen. Det ble solgt økologisk mat fra Resept, Godt Brød, Naked Lunch og Håpet Økologisk.  

 

 

Godt Brød var tilstede på økomarkedet. Foto: Gabriele Brennhaugen

 

- Mange butikker her i regionen tilbyr økologiske matvarer, og det finnes abonnementsordninger for frukt og grønt, forteller Annabell Pfluger, som er rådgiver hos Fylkesmannen i Rogaland og én av ildsjelene bak markedet. - Men vi tror likevel at mange enda ikke kjenner til økologisk mat, og derfor prøver vi å synliggjøre noen lokale produkter med dette mini-markedet, sier hun.

 

- Selv om Norge ligger et stykke etter de andre nordiske landene med tanke på økologisk produksjon og forbruk, er det stadig flere som vil vite hva de får i seg. Og vi tror at flere bønder vil drive økologisk når de ser at forbrukerne er interessert, sier hun.

 

 

God interesse og kjøpevillige folk i Stavanger. Foto: Gabriele Brennhaugen.

 

Hvis det er like stor interesse neste lørdag, vil det sannsynligvis bli et regelmessig innslag på Nytorget neste sommer.

 

- Vi ser på dette som en prøveballong, og hvis selgerne og publikum er tilfreds, prøver vi å utvide med flere selgere og produkttyper i sommersesongen neste år, sier Gabriele Brennhaugen fra Stavanger kommune. Hun er til daglig leder av "Økoløft"-prosjektet og prøver å få flere kommunale virksomheter til å bruke økologisk mat. - Som øko-misjonærer er vi opptatt av at den økologiske maten blir synlig og tilgjengelig på mange ulike arenaer. Dette er et bærekraftig alternativ der vi tar hensyn til kloden både nå og i framtiden, og økologisk mat er proppfull av gode næringsstoffer, sier hun.

 

 

Markedet er åpent lørdag 4. september fra klokka 11 til 15.

 

Annonsører

Samarbeidspartnere