Økologisk mat for eliten i Kina

14.11.2011
Det finnes flere hemmelige økologiske gårder i Kina som produserer mat til eliten, forteller Aftenposten i en større sak i dag. Landet ellers preges av mye forurensning og flere store matskandaler. Systemet med spesialgårder for eliten er ikke nytt. Allerede på 1950-tallet lot formann Mao Jushan-gården begynne å levere frukt og grønnsaker til hans eget kjøkken og partiledelsens middager. Andre gårder har i løpet av årene forsynt partihovedkvarteret med kjøtt, kylling, egg, te og sprit, alt av beste merke.

Vakkert landbrukslandskap i Kina.  Kilde


Ikke for vanlige folk

- Statstjenestemenn bryr seg egentlig ikke om matsikkerhet så lenge deres familier får spesialleveranser av mat, hevder Gao Zhiyong. En gang arbeidet han på en statlig gård for matleveranser. Han har skrevet en bok om temaet, forteller Aftenposten.
Da kinesiske medier i vår skrev om de hemmelige gårdene førte det til raseri blant folk. Temaet er så følsomt at det ble gitt ordre om sensur.

 

Les saken hos Aftenposten her

 

Under OL i Bejing fikk utøverne økologisk mat for å sikre at de ikke fikk i seg mat som kunne slå ut på dopingkontrollene.

 

Les om utviklingen av økologisk produksjon i Kina her

 

 

Annonsører

Samarbeidspartnere