Økologisk mat har aldri vært billigere!

31.01.2012
Prisgapet mellom økologiske og andre produkter har minket, viser en undersøkelse fra Oikos - Økologisk Norge, som har testet prisene på økologiske varer i dagligvarehandelen i Oslo. Rema 1000 og Kiwi leder an, og kniver om å tilby deg de billigste økovarene.

Rema 1000 billigst i Oslo

Da Oikos var ute å sjekket priser i Oslo i uke 3, var Rema 1000 billigst på flest varer. - Dette er flott, for det er sluttsummen som teller. Pristesten viser at REMA 1000 har den overlegent laveste sluttsummen på økologiske produkter. Også på de produktene Oikos undersøkte som ikke vises. Vårt priskutt på økologi i Oslo har gitt salgsvekst på over 35 %. Frukt- og grøntvariantene er oppdaterte i dag, vi har selvfølgelig også laveste pris på disse varene, sier Lars Kristian Lindberg, Salg- og markedsdirektør i Rema 1000.

 

Her er prisene vi fant i uke 3: 

(nb. både REMA 1000, Kiwi, Meny og Coop har siden testen kuttet prisene ytterligere, ikke bli overrasket om prisen du betaler i butikk er lavere enn de i tabellen)

 

Etter resultatene av testen har også Kiwi kuttet prisene ytterligere. Kiwi praktiserer da de samme prisene over hele landet, mens Rema 1000s priskutt på økologi foreløpig gjelder kun i Oslo.

 

- Taperen er Rimi, ikke fordi de har de dyreste prisene, men fordi de ikke hadde mange av varene vi skulle teste.  Lavpriskonkurrentene Rema og Kiwi er et mye bedre valg hvis kunden er ute etter økologiske produkter, sier Kristina Alnes, markedssjef i Oikos - Økologisk Norge.

 

Generelt er det litt dyrere på fullsortimentsbutikker, men de har også et mye bedre utvalg. Lavprisbutikkene har foreløpig kun et lite basissortiment av økologiske produkter.

 

Meny følger opp med priskutt

Som følge av undersøkelsen Oikos gjennomførte har også Meny kuttet prisene kraftig på flere varer. MENY sjef, Vegard Kjuus, uttaler at MENY skal ha størst utvalg av økologiske varer, alltid konkurransedyktige priser slik  at kunden kan være trygg på å gjøre hele handelen hos dem.

 

 

Små prisforskjeller på frukt og grønt

Testen viste veldig små prisforskjeller på økologisk frukt og grønt i Rema 1000 og på Kiwi. - Det overraskende ved testen er at både Rema og Kiwi nå selger økologiske epler og poteter billigere enn konvensjonelle, sier Kristina Alnes i Oikos.

 

Da vi testet priser hadde Coop fortsatt mye å gå på når det gjaldt økologisk frukt og grønt, men fra i dag har de sagt de skal ha like priser på økologisk frukt og grønt som konvensjonell.  - Tiltaket skal gjennomføres i alle Coop-butikker og kan fort dra opp omsetningen av økologisk frukt og grønt i Norge, sier Kristina Alnes.

 

 

- Vi opplever at mange gjerne skulle kjøpt mer økologisk mat, spesielt frukt og grønt, men synes det blir for dyrt. Fra før vet vi at økologisk mat er bedre for miljøet og helsen din, nå er det heller ikke så ille for lommeboka, sier Kristina i Oikos. Løp og kjøp lyder utfordringen til forbrukere, mye tyder på at dette kommer til å skje, avslutter Alnes. 

 

 

Annonsører

Samarbeidspartnere