Økologisk mat i idretten: Bli med på konferanse

05.11.2015
Holmenkollen Skifestival og Oikos - Økologisk Norge setter mat på idrettsagendaen. Vi har med oss internasjonalt anerkjente og spennende foredragsholdere. Alle interesserte er velkomne, meld deg på i dag!

Alle med interesse for temaet er velkomne, påmelding her innen 15. november.

Tidligere verdensmester i triatlon, svenske Jonas Colting er en av foredragsholderne på konferansen. Colting er en ivrig motstader av det han kaller "søppelmat", og er selv opptatt av å spise økologisk.

Målet med konferansen er å sette fokus på et felt som knapt har vært satt på agendaen før – noe sted.

Vi ønsker en mer bevisst holdning blant idrettsutøvere som er forbilder for mange. Hva tenker de om hvordan maten er produsert og hvilken betydning det kan ha for idrettsprestasjoner og for miljøet, inkludert global oppvarming? Er det legitimt å stille spørsmål ved om vinteridrettsutøvere spiser seg til snøfattige vintre og dårligere prestasjoner?

Hvilke virkninger kan sprøytemiddelrester i mat ha for idrettsprestasjoner og idrettsutøvernes helse? Hvilken betydning kan et økologisk kosthold ha? På konferansen vil fremstående forskere fortelle oss hva vi vet om dette, og hva vi trenger mer kunnskap om.

Professor Carlo Leifert fra Newcastle University, er en av få som har forsket på forskjell i næringsinnhold i økologisk versus ikke-økologisk mat. Både Leifert og professor Truls Raastad fra Idrettshøyskolen, belyser i hvilken grad idrettsutøvere bør tenke på mer enn å få i seg essensielle næringsstoffer.

Yngvar AndersenKonferansier: Yngvar Andersen, personlig trener og gründer, kjent fra helseprogrammet Puls på NRK.

Påmelding her innen 15. november.

Se hele programmet her

Sted: Pressesenteret i Holmenkollen

Tid: 17. november kl. 09.30 - 15.45

Annonsører

Samarbeidspartnere