Økologisk mat i Spikersuppa under ski-VM 2011

01.03.2011
Som en del av et større matprosjekt i forbindelse med ski-VM, deltar totalt ni ulike økologiske produsenter med sine produkter i Spikersuppa (Nordic Village). Disse er å finne i telt nr. 40, og her vil det være smakebiter og utsalg av alt fra ost, til urteprodukter, honning og flatbrød. De ulike produsentene deltar på ulike dager, så det lønner seg å stikke innom Spikersuppa flere ganger i løpet av ski-VM.

 

FOKUS PÅ NORSK LOKALMAT

Formålet med matprosjektet i Spikersuppa er å sette fokus på norsk lokalmat fra både sjø og land. Oikos - Økologisk Norge synes det er flott at flere økologiske produsenter er representert, men mener fokuset på økologisk mat burde ha vært enda større. -Flere av teltene som driver matservering burde ha inkludert mer økologisk mat i sine retter, sier prosjektmedarbeider og ernæringsfysiolog i Oikos, Kari Tande Hansen.  

 Ski-VMDEN BLINDE KU

Når Oikos - Økologisk Norge besøker Spikersuppa mandag er det blant annet Den blinde Ku som har stand. De gir deg smakebiter på sine mange økologiske oster, og det er også mulig å kjøpe med seg ost hjem. - Vi er fornøyd med besøkstallene i helgen, mens de andre dagene har det vært som forventet, sier Oskar Bönner, meierisjef i Den blinde Ku. Videre sier han at han hadde håpet at deres oster i større grad hadde inngått som en del av matserveringen under ski-VM. Den blinde Ku har vunnet flere priser for sine oster, og utvalget deres består av et tjuetalls ulike oster. Alle deres produkter er å finne i butikken deres på Ski Storsenter, samt i enkelte nisjematbutikker.  

 Ski-VMÅpningstidene i Spikersuppa er 11.00-23-00 (24.00). For fullt program, se her. 

Annonsører

Samarbeidspartnere