Økologisk mat på arrangement - hvor skal du starte?

30.07.2015
Ønsker du økologisk og bærekraftig matservering på din festival? Oikos har nylig lansert en håndbok og en nettside som gir deg den veiledningen du trenger.

Sommer betyr festival, over hele landet arrangeres det hundrevis av festivaler som formidler kultur og god mat.

Økologisk matservering har blitt et kvalitetsstempel, og har en merverdi og en rekke kvaliteter som mange etterspør; miljøvennlig, dyrevennlig, god smak, gjerne lokal tilknytning, med mer.

Festivaler er trendsettere og holdningsskapere som kan ha positiv påvirkning på publikum og lokalsamfunnet, ved å ha et bevisst forhold til hva de serverer.

Formidler miljø- og samfunnsansvar
forside håndbokGjennom å tilby økologisk og bærekraftig mat sender en arrangør signaler om verdier og holdninger som publikum kan verdsette og ta med seg videre. Økologisk matservering er i ferd med å bli en naturlig del av mange større arrangementers miljøsatsing, men det er samtidig mange arrangører som kunne hatt et langt større fokus på økologi, bærekraft og samfunnsansvar under sine arrangementer.

Veiledning på nett og papir
Det kan være vanskelig å vite hvordan du skal gå fram for å legge om til en mer økologisk servering. Hvor og hvordan starter du? Oikos – Økologisk Norge har gitt ut håndboka Hva smaker ditt arrangement – Håndbok for økologisk og bærekraftig servering.

Håndboka kan du bestille her.

Håndboka er laget spesielt for arrangører som ønsker en bærekraftig og økologisk matprofil. Den hjelper deg med å gjøre de riktige matvalgene, planlegge en vellykket servering, velge en matprofil tilpasset akkurat ditt arrangement og bruke matprofilen i markedsføringen.

Arrangementsmat.no
Nettsiden arrangementsmat.no ble lansert i vår og baserer seg på informasjonen du finner i håndboka. I tillegg til nyttig informasjon om hvordan du går fram, finner du en rekke nyttige verktøy, blant annet en sesongkalender som viser hvilken råvare som er i sesong til enhver tid, en oppskriftsbase med mengdeberegning som gjør det enkelt å servere mat til mange, samt en leverandøroversikt som viser en fylkesvis oversikt fra hele landet.

Tekst: Ida Solum
Foto: Oikos

Annonsører

Samarbeidspartnere