Økologisk mat på idrettsarrangementer

01.12.2009
Ungdommer er lei av å bli servert pølser, vafler og brus! Fredag 20. november tok 80 elever saken i egne hender og kom med geniale løsninger til hvordan man kan kan få økologiske matservering på idrettsarrangementer.

Samspill, framtid og skaperglede fylte Næringslivets Hus da ivrige finalister i årets Grønt bord fant løsninger på hvordan man kan øke forbruket av økologisk mat på idrettsarrangement. Samtlige 13 grupper, bestående av elever fra Kastellet, Karlsrud, Bjøråsen og Ris skole, viste fasit i godt samarbeid, fra å aldri ha møtt hverandre på begynnelsen av dagen til å stå som et samlet lag og levere meget gode presentasjoner fire timer senere.  

 

 

Etter å ha fått faglig påfyll fra Idun Leinaas (Oikos) om økologisk mat, Trond Eriksen (Norway Cup) om organisering av matservering på landets største idrettsarrangement og innføring i problemstillingen ved Mary Tønder (Fylkesmanen i Oslo og oppdragsgiver) satt gruppene i gang med å utarbeide ideèr til mulige løsninger, skrive forretningsplan, lage modell og forberede presentasjon - alt i løpet av en dag! Underveis ble det selvsagt servert økologisk mat og Tine Fellesjuice sponset elevene med Sunniva økologisk appelsin juice.

 

 

 

 

Vinnergruppas forretningsidè var en smoothiemaskin med mulighet for å komponere egen drikk med økologisk frukt. På de gjenvinnbare pappkoppene er det kart over området man befinner seg som viser hvor man kan kjøpe mer drikke og kaste koppene etter bruk.

 

(Kilde: http://oslo.ue.no/pls/apex32/f?p=16000:1003:1592339726155372:::1003:P1003_HID_ID:10041)

Annonsører

Samarbeidspartnere