Økologisk mat på Skandia Cup

22.06.2017
Skandia Cup i Trondheim skal i år få økologisk mat på menyen for første gang. Med en andel på minst 15 % økologisk mat, kan arrangementet som landets første fotballturnering, smykke seg med Debios bronse-Ø.

Skandia Cup, i Trondheim, med 10.000 deltakere, er blant Norges største fotballturneringer for barn og ungdom, og den er Midt-Norges største breddeidrettsarrangement for den aktuelle aldersgruppen. Turneringen arrangeres av Sportsklubben Freidig. Med 750 deltakende lag skal det spilles i perioden 24. juni - 1. juli.
Cupen har vært gjennomført i uke 26 hvert år siden oppstarten i 1975.

Spis riktig og ork mer
Idrettsglede og idrettsprestasjoner henger sammen med et sunt kosthold. Spiser du riktig orker du mer. Stadig flere får øynene opp for dette. Det bidrar til at menyen på idrettsarrangementer beveger seg i en sunnere retning. Da er veien kort til å satse på økologisk mat. Økologisk mat på menyen er også et tydelig signal om ansvar for miljø og bærekraft. Produksjon av mat uten bruk av plantevernmidler og kjemisk-syntetiske tilsetningsstoffer har fordeler, både for naturen og for oss som skal spise maten.

Økologisk mat handler om helhet
Økologisk og sunn mat på arrangementer for barn og ungdom, sender viktige signaler. De som er fysisk aktive, er på mange måter mer avhengig av et sunt kosthold enn de som er mindre aktive, sier ernæringsfysiolog Inge Lindseth i Oikos - Økologisk Norge.
Likhetstegnet som ofte er der mellom kaker, is, brus og idrettsarrangementer bør bort, selv om det selvfølgelig er plass til noe slik mat i slike sammenhenger også. Lindseth er arrangementsansvarlig i Oikos – Økologisk Norge og tilbyr veiledning til arrangører som vil forbedre serveringstilbudet på sine arrangement.
Vi tror at sunn matservering og matfokus for øvrig, vil bidra til at barna reiser hjem med litt mer kunnskap knyttet til hva de spiser og hva maten de spiser kan ha å si for helse, natur og miljø. – Økologisk mat er ikke bare bra mat for kroppen. Det handler også om helheten rundt det vi gjør.

Lettere å velge sunt
Skandia Cup ønsker å bidra til at det blir lettere for unge innen idretten å velge sunt. I år vil du se at kiosktilbudet har en sunnere profil.
Vi er stolte av å være den første fotballcupen i Norge som er sertifisert til bronsemerket for økologisk matservering, sier Brynjar Aune, leder for Skandia Cup. Det innebærer at minst 15 % av all mat i kioskene er økologisk.

sunn idrettsmatBrosjyre om sunn og god idrettsmat
På arenaområdet vil det også være muligheter for å lære mer om sunn og god idrettsmat sammen ved Unge Kokker Trondheim. Her vil det også deles ut brosjyrer om kosthold som er tilpasset unge som driver med idrett. Brosjyren, som kan lastes ned gratis, er utviklet av Oikos - Økologisk Norge.

Oikos - Økologisk Norge gratulerer Skandia Cup med Debios valørmerke i bronse og ønsker lykke til med et strålende arrangement!


Tekst: Jens Petter Homleid
Foto: Skandia Cup

Annonsører

Samarbeidspartnere