Økologisk omsetning opp 10 % i Norge

21.03.2012
Den økologiske omsetningen steg med hele 10 % i 2011, skriver Aftenposten på bakgrunn av rapport fra Statens Landbruksforvaltning. –Det er gledelig og det er lenge siden vi har hatt en så stor vekst innen økologisk omsetning i Norge, sier daglig lede Reidar Andestad i Oikos – Økologisk Norge.

Ekstra gledelig er det at det er stor omsetningsvekst innen økologiske melkeprodukter, her er veksten på 11,4 % siste år. Det er viktig for økologisk landbruk, fordi vi her de siste årene ikke har klart å anvende mye av økomelken til økologiske produkter, og på grunn av det har det blitt stopp i omleggingen til økologisk melkeproduksjon.

 

Coop melder om stor vekst i omsetningen av sin økologiske ekstralettmelk, den er produsert ved Røros meieriet.

 

 

Økogrønnsaker opp 10 %

 

Innen grønnsaker og poteter er det en vekst på 10,4 %. Bama har tidligere presentert at de hadde 15% økologisk vekst i 2011. Men 2011 vil særlig bli husket for den eksplosive veksten innen økologisk barnemat med hele 53,1 % økning, sier Reidar Andestad basert på tall fra Aftenposten.

 

 

Dagligvarekjeder og Forsvaret

 

Han mener at den nye økologiske veksten i Norge kommer fordi flere dagligvarekjeder har satt igang tiltak for å fremme økologisk omsetning i 2011. Rema 1000 var ute med tilbud på økologisk barnemat over hele landet, de reduserte prisene på økomat i Oslo-området. Flere kjeder kom med tilbud på økologisk barnemat. Coop svarte med å tilby økologisk frukt og grønt til konvensjonell pris over hele landet fra 1 februar 2012. Videre har det vært vekst innen offentlige innkjøp av økologisk mat, der Forsvavaret har gått foran, fortelleren en fornøyd Reidar Andestad i Oikos - Økologisk Norge.

 

 

 

Les et større oppslag i Aftenposten her hvor de også besøker Rørosmeieriet.

 

 

 

Statens Landbruksforvaltning, SLF, har seminar i formiddag og vi kommer tilbake med mer informasjon når vi der får tilgang til rapporten om økologisk omsetning for hele 2011.

 

 

Annonsører

Samarbeidspartnere