Økologisk satsning under Håndball-EM Kvinner 2010

06.09.2010
Håndball-EM Kvinner 2010 skal spilles i Danmark og i Norge, med innledende runder på både Lillehammer og i Larvik 7. – 16. desember. Som ved andre internasjonale idrettsarrangement, er dette en viktig arena for å vise frem gode norske verdier, sier fagkonsulent i Oikos – Økologisk Norge Marte von Krogh, som koordinerer satsningen rundt økologisk mat i norsk håndball og under EM.

Håndballjenter satser nå på å score mål og sunnhet med økologisk mat.  Bilde: Norges Håndballforbund

Håper på mer økobevisshet i Idrettsnorge

Prosjektet er finansiert av Statens Landbruksformaltning.  Gjennom dette prosjektet håper vi å bidra til at større deler av idretts-Norge oppdager kvaliteter og fordeler med økologisk mat, sier Marte von Krogh.

 

 

Statsråd Lars Peder Brekk anbefaler norske håndballspillere å satse på sunn og økologisk mat.  Bilde: LMD

Økomat er sunn mat sier statsråd Brekk 

- Idrettsprestasjoner på så høyt nivå er ikke bare avhengig av god og riktig trening. For å kunne yte 100 prosent i trening og konkurranse er det viktig med et sunt og variert kosthold, sier landbruk- og matminister Brekk til handball.no. Jeg oppfordrer både håndballspillere, -ledere og andre håndballentusiaster å spise sunn og variert mat, gjerne produsert økologisk. Velger du økologisk er du sikret varer som har vokst på naturlige næringsstoffer og uten bruk av kjemiske plantevernmidler. Norske økologiske matvarer er både sunne, velsmakende og av høy kvalitet. Jeg synes det er flott at norske håndballspillere ved å gjøre bevisste valg med hva de spiser, er med å være gode rollemodeller for det norske folk, sier Brekk.

 

Håndballforbundet søtter både miljøvennlig matproduksjon og sunne matvarer 

Norges Håndballforbund (NHF) har, som et ledd i sine miljøtiltak, gått inn for å satse på økologisk matservering under EM-arrangementene i Norge. Med dette ønsker NHF både å støtte opp om norsk økologisk landbruk og matproduksjon, og å tilby sunn, økologisk mat til sine spillere og publikum. Idrettssektoren er, med sine aktive forbilder, en viktig arena for å fremme sunne matvarer og -holdninger. Samtidig har også denne sektoren et viktig samfunnsansvar å forvalte; og satsningen på kortreist, økologisk mat er dermed et naturlig valg.

 

Miljø og mat i Håndballforbundet 

- Vi har lenge hatt et samarbeid med WWF som gjelder generell miljøbevissthet. Nå har vi også lyst til å tenke kreativt i forhold til egne arrangement, og vi ønsker derfor å sette fokus på matserveringen under EM-arrangementene, forteller markedssjef i NHF, Gunnar Nybø. Som veiledende part i denne satsningen, har NHF dialog med organisasjonen Oikos - Økologisk Norge, som jobber generelt for å fremme økologisk produksjon og forbruk, sier fagkonsulent i Oikos, Marte von Krogh

 

NHF ønsker å servere økologisk mat under Håndball-EM fra både lokale og nasjonale økologiske produsenter, og ser frem til å kaste ball med flere "øko-entusiaster" fremover.

 

 

Se innslag hos TV2

 

 

Saken hos Norsk Håndballforbund http://www.handball.no/p1.asp?p=28734

 

Annonsører

Samarbeidspartnere