Økologisk snert på håndball EM

25.11.2010
Det blir et førjulseventyr i Norge med håndball EM, EURO 2010. I år skjer det på hjemmebane på Lillehammer og i Larvik, og Håndballjentene er skjerpet til makismal innsats.
- Håndballforbundet tar også ernæring og sunnhet på alvor og fronter fordeler ved økologisk mat ved årets mesterskap, forteller Marte von Krogh i Oikos – Økologisk Norge. Dette er første gang et idrettsforbund løfter økologisk frukt mat i Norge, så all ære til Håndballforbundet. -Vi er glad for å være samarbeidspart i dette prosjektet og skal bidra det vi kan utenfor banen, så gjør nok de norske jentene jobben på banen, sier von Krogh.

 Håndballforbundet setter ren energi og ren mat i  sentrum under Håndball EM for kvinner i desember. - Dette bør det bli mange mål av både på og utenfor banen. Håndballforbundet bidrar på denne måten til å understreke viktigheten av sunn mat som også er produsert mest mulig miljøvennlig, sier prosjektleder Marte von Krogn i Oikos - Økologisk Norge.  Bildet:  Norges Håndballforbund.

 

 

Statsråd Lars Peder Brekk gleder seg over at Håndballforbundet løfter fram økologisk mat.  Bildet: LMD

 

- Så energiske som Håndballjentene er, trenger de mat som gir energi. Jeg er godt fornøyd med at Norges Håndballforbund er med å vise fram fordelene med økologisk mat, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.
Deler av gruppespillet i årets store håndballbegivenhet, EURO2010, blir arrangert i Norge, nærmere bestemt i Larvik og på Lillehammer. Mye av maten som blir servert til spillere, frivillige og presse under mesterskapet vil være økologisk produsert.

 

Gjennom en avtale mellom Norges Håndballforbund (NHF) og Statens landbruksforvaltning (SLF), og med Oikos - Økologisk Norge som ansvarlig for praktisk tilrettelegging og gjennomføring, skal så mye som mulig av maten som serveres under EURO2010 være økologisk. Gjennom avtalen mellom NHF og SLF er "Økologisk" å betrakte som offisiell leverandør til EURO2010.

Like forut for mesterskapet, 3. desember, blir det et eget arrangement hvor landbruks- og matminister Lars Peder Brekk vil servere økologisk lunsj til de norske landslagsspillerne.

 

 

Prosjektleder Marte von Krogh bestiller inn masse god økologisk mat til bruk under håndball EM på Lillehammer og i Larvik i desember.  Oikos - Økologisk Norge vil også delta med informasjonsstand under arrangementene.

 

Hva gjør Oikos i prosjektet? - Vi er en samarbeidspart som bestiller inn frukt og mat og server spisestendene og kiosker og arrangementer.  Så deltar vi med informasjonsvirksomhet i hallene under arrangementet sammen med flere samarbeidspartnere, forteller Marte von Krogh.

 

Fylkesmennene i Hedmark og Oppland er med  

Fylkesmennene i Hedmark og Oppland ønsker at idretts-Norge skal oppdage kvaliteter og fordeler med økologisk mat. Derfor er det gitt økonomisk støtte til arbeidet med å tilrettelegge for økologisk matservering på håndball-EM på Lillehammer.  

 

Dette er den glade gjengen på Paa Bordet som skal bidra med økologisk mat til EM på Lillehammer.  -Vanligvis har de ikke økologisk mat i sin restaurant, sier Marte von Krog, men de virker inspirert til å gjøre en god jobb med dette under håndball EM.  Så snart kommer det nok noen  økologiske retter  på restauranten også.  Bildet: Paa Bordet.

 

 

Paa bordet Catering vil tilby økologisk mat i innendørs kioskutsalg, i utendørs mattelt og på VIP-servering i Håkons Hall. Bedriften har hittil ikke hatt et tydelig økologisk fokus i sitt virke. En økologisk satsning på et slikt arrangement, krever derfor merarbeid i forbindelse med råvaretilgang, leverandører og menytilpasnin

 

Her kan du lese om saken hos Landbruks og matdepartementet

 

Her kan du lese en bakgrunnssak på Oikos-siden.

Annonsører

Samarbeidspartnere