Økologisk vaniljestang

11.02.2010
Select Flavour kommer nå med fire nye typer vaniljestenger og deriblant en som både er økologisk og fairtrade.

Nå blir det økologisk kanel i svingene under baksten.  Foto: NHO-Reiseliv.

Populær smak

Vanilje er en av verdens mest populære smaker - uavhengig av dens opprinnelse. Select har i flere år tilbudt Tahitensis vaniljestang, men tar nå steget videre og utvider sortimentet med hele fire nye varianter.

Vi har lenge jobbet med å sørge for å få på plass en bredde, kvalitet og ikke minst en pris - som vi vet markedet vil finne interessant. I vårt sortiment vil du nå da naturlig også finne vaniljestenger som er både Fairtrade-merket, og Debio-godkjent (økologisk), skriver NHO Reiseliv i presentasjon av produktene.

 

160 varianter av vanilje

Viste du at Vanilje finnes i mer en 160 varianter skriver Select, til tross for dette er det kun to hovedtyper som brukes i kommersiell industri i dag: Bourbon og Tahiti. 

 

Denne saken er et utdrag fra oppslag hos NHO-Reiseliv

Smakstilsetning fra vaniljeorkideer

Vanilje er en smakstilsetning som fremstilles av vaniljeorkidéer, står det i Wikipedia. Vaniljeslekten omfatter rundt 50 arter, men bare Vanilla planfolia produserer «ekte» vanilje. Planten tilhører marihåndfamilien og er en orkide. Den er hjemmehørende i Mexico, men dyrkes nå over store deler av verdens tropiske strøk. Andre arter som benyttes er f.eks. Vanilla pompona og Vanilla tahitiensis.

 

Madagaskar produserer i dag mesteparten av verdens vanilje. Vanilje brukes ofte i desserter, som crème brûlée eller vaniljepudding, i følge Wikipedia.

 

Annonsører

Samarbeidspartnere