Økologisk yoghurt fra Røros

19.04.2013
-Det er meget gledelig at Rørosmeieriet kommer med økologisk yoghurt, sier markedssjef Reidar Andestad i Oikos – Økologisk Norge. Dette er det stort behov for i markedet, økologisk yoghurt er populært i våre naboland og er etterlyst av mange norske forbrukere etter at Tine overraskende kuttet dette ut av sin produksjon.

Meieribestyrer Trond Vilhelm Lund  lanserer nå økologisk youghurt fra Rørosmeieriet. Foto: Rørosmeieriet

Rørosmeiereit har flere økoprodukter enn Tine

Rørosmeieriet har nå samlet flere økologiske produkter enn Tine, legger Reidar Andestad til.  Rørosmeieriet  imponerer med sin satsing og utvikling av meieriprodukter, fortsetter Andestad, som viser til at en rekke produkter fra meieriet skårer høyt på smakstester.  Foreløpig er det storkjøkken som får glede av den nye yoghurten, som kommer i 2-liters boks.

Rørosmeieriet har utviklet en egen økologisk naturell yoghurt

Etter mange diskusjoner, tilpasning av produksjonsutstyr, 20-talls forsøk fra laboratorie til stor skala med mye smaking og testing, utvikling av ny spennende emballasje og innsalg, er Røros Yoghurt endelig klar for markedet, forteller selskapet i en pressemelding. Innovasjon Norge ga tilsagn på støtte til utviklingen av Røros Yoghurt i juni 2012.

Rørosmeieriets egen bakteriekultur, tjukkmjølk, brukes i tillegg til yoghurtkulturer. Yoghurten kommer i naturell utgave og vi dermed egne seg i alt fra matlaging til frokostblandinger, sier Andestad..

Lansering vil skje hos meieriets første yoghurtkunde, Røros Hotell, torsdag 25. april.

Kunder ville ha 30-liters spann

- Jeg er stolt over at vi har utviklet denne yoghurten på egen hånd. Vi har klart å få noe av tjukkmjølkas milde smak over i vår Røros Yoghurt. Tilbakemeldingene fra kundene har vært entydige. De største hotellene i Oslo og Trondheim, samt Røros Hotel, har signalisert at de ønsker vår yoghurt til frokosten. Det eneste spørsmål var om de kunne få større spann enn våre 2-liters - helt oppi 30-liters dunker var ønsket, sier meieribestyrer Trond V. Lund i en pressemelding.

Det er bare hoteller, restauranter og kantiner som får Røros Yoghurt nå, men økoyoghurt i andre pakningsstørrelser og andre typer kan komme senere. - Før vi vurderer andre varianter må nok kapasiteten økes, sier Lund.

Annonsører

Samarbeidspartnere