Økologiske bakervarer er populært i sommer

13.07.2011
-Jo da, vi leverer ingredienser til de økologiske lompene som Lefsebakeriet i Romsdal lager til årets Molde Jazz, samt til Øyafestivalen, forteller Hans-Fredrik Økland, markedssjef i Norganic. I hele tatt leverer vi stort og smått til storkjøkken, bakerier, festivaler og økologiske butikker og vi leverer også en del råvarer til økologisk fôr til noen produsenter forteller han i sommerpraten med Oikos-siden. Omsetningen har økt formidabelt siden starten for snart 10 år siden, og Norganic er aktiv grossist på det økologiske markedet fra sitt kontor i Sandnes.

Her er markedssjef Hans-Fredrik Økland i Norganic forteller om stor vekst i deres økologiske omsetning, her fotografert sammen med markekssjef Kristina Alnes i Oikos - Økologisk Norge.  Foto: Oikos

 

Men det er litt stiller om sommeren?

Vi merker god etterspørsel etter ingredienser til økologiske bakerivarer og økologisk kaffe, så det er nok populært å gå på økologisk kafé i ferien. Videre skjer det mye innen økologisk mat på mange festivaler i løpet av sommeren. Men det går mindre ut av matvarer til økologiske butikker/helsekostbutikker om sommeren. Vi har så langt omtrent samme aktivitet i sommer som det vi hadde sist sommer.

 

Noen spesielle produkter du vil nevne?

Vi er blant annet importør av det store tyske økologiske mineralvannet Bionade som mange får et forhold til når de reiser rundt i Europa.

 

Ellers så har vi ganske nylig fått inn hermetisk fisk til å ha på brødskiva. Fisken er ikke økologisk, men oljen eller sausen den ligger i er økologisk. Den har fått en varm og god velkomst av kundene. Så nå finnes det et økologisk alternativ til makrell i tomat.Her er noen av plassene varene selges:

Butikk
Helgø matsenter, Stavanger/Sandnes
Økologiske dagligvarer, Stavanger
Helios Grünerløkka, Oslo
Sans & smak, Kristiansand
Life Tønsberg
Røtter Naturprodukter as, Oslo
Reindyrka AS, Bergen
CC Naturkost, Drammen
Timian Helsekost AS, Stavanger
Kamille Helsekost & Kaffebar ÅS
Helsemeny AS, Bergen
Life Grønland, Oslo
Vallersund Gård Landhandel, Vallersund
Svartlamon Samvirkelag, Trondheim
Kamille Helsekost & Kaffebar Moss
Røtter Frogner AS, Oslo
Avigo Grønnmat, Nettbutikk
Helios Colosseum, Oslo
Kafe' og Restaurant
Godt Brød Grünerløkka, Oslo
Godt Brød; Bergen
Godt Brød Nydalen, Oslo
Kunstkafeen AS, Bergen
Godt Brød Thereses gate, Oslo
Kjerringøy Gård, Kjerringøy
Provianten Mandal AS
Resept AS, Stavanger
Norder i Viken AS, Vestby
Kolonihagen på Frogner, Oslo
Pygmalion Cafe og Galleri, Bergen
Sandnes Brygge
Schauer , Oslo
Kroghs Kaffebar, Oslo
Godt Brød Sølvberget, Stavanger
Jakob`s Brød, Stavanger


Hotel
Radisson Blu Airport Hotel, Gardermoen
Park Inn Oslo Airport, Gardermoen

 

Stor vekst de siste årene

Vi har de siste årene hatt en fin omsetningsvekst. Vi har nå kapasitet til å levere både store konteinere og mindre forsendelser over hele landet .

 

Hva er det som overrasker deg mest - du som følger det økologiske markedet fra innsiden?

Positivt: Det er veldig mange og økende økologiske aktører som henvender seg til oss for å kjøpe økologiske råvarer til produksjon på gården, heimen eller garasjen: is, sjokolade, kaker, saft, etc. Det er veldig mange småprodusenter rundtomkring som har noe økologisk de lager og vil selge, og da er det kjekt å kunne hjelpe de med økologiske råvarer som de ikke får tak i andre steder. Så har vi selvsagt alle festivalene som i større og større grad ønsker økologiske innslag.

 

Negativt: Det er vanskelig å bli tatt på alvor når man henvender seg til de store aktørene for å bidra med råvarer og kompetanse til kjedenes egne øko merkevarer.


Hva forventer du skal bli din beste sommer opplevelse?

Å bli far for tredje gang

 

Her finner du mer informasjon på Norganics hjemmeside

Annonsører

Samarbeidspartnere