Økologiske epler i sterk utgave

13.02.2010
Han hadde kjøpt seg egen saftpresse i 2004, så investerte han i destillasjonsapparat, skriver adressa.no om fruktdyrkeren Marius Egge i Lier. - Har du klart å finne norske økologiske epler i butikken din i høst, da kan de være fra han. Nå erhan snart like kjent for noe som er sterkere enn eplejuice. Oikos gratulerer med gode resultater på flere områder!

Marius Egge dyrker økologisk frukt og bær i Lier og produserer også elejuice og calvadoz.  Bilde fra Aperitif

All frukt økologisk 

-All frukt fra Egge Gård dyrkes økologisk. Vi velger sorter som er sterke mot soppsykdommer fordi vi ikke kan bruke vanlige plantevernmidler i økologisk produksjon. At eplene dyrkes naturlig og får modnes i sitt eget tempo merkes på smaken; vi er stolte av våre søte og friske epler, skriver Marius Egge.  Les mer på gårdens

hjemmeside  

Mange hender i gang under arbeid på Egge gård.  Bilde Egge Gård.

 

Calvados fra Lier

-Det hadde litt å gjøre med at jeg hadde gått over til økologisk produksjon også. Jeg hadde funnet ut at epletrærne mine ikke trengte mye sprøytemidler, og bestemte meg for å ta skrittet helt ut. Men det blir noe svinn i økologisk epleproduksjon, og det var disse eplene jeg ville bruke til å lage brennevin. Calvados var et naturlig valg for en som driver med epler. Dessuten synes jeg konjakk er litt oppbrukt i Norge, sier Egge til Adresseavisa.

 

Verdens eneste?

 Produksjonen av musserende sider etter champagnemetoden beskriver han som noe han startet med «på lykke og fromme». Muligens er han den eneste i verden som lager musserende eplesider på denne måten. En fransk konsulent har hjulpet Marius Egge i gang.

 

Forkjærlighet for det ekte

-Jeg har en forkjærlighet for ekte ting, uten tilsetninger. Det er mest tilfredsstillende at ting er laget ordentlig, sier Egge som forklaring på at sideren hans er «cloudy» som de sier i Storbritannia. Men han var heldig med lanseringstidspunktet både med sin økologiske eplemost, som finnes i dagligvarebutikker og den musserende eplesideren. Begge har fruktkjøtt, og det klaffet godt med dagens trend.

 

Utsolgt på tre dager

 Egge Eplebrennevin (calvados) ble lansert første gang før jul i 2008. De første 2500 flaskene fra Egge gård ble utsolgt på tre dager. På grunn av at han ikke hadde mer ferdig fatlagret, var produktet ute av markedet gjennom store deler av fjoråret. Dermed var det å starte på nytt igjen med markedsføringen.

 

-Jeg ventet at noen skulle grine på nesen av produktene mine. Men mottakelsen har vært udelt positiv. Jeg er stolt av at jeg er blitt belønnet med pris fra Innovasjon Norge for snaps og calvados og pris fra Smaken av Norge for eplemosten min, forteller Egge.

 

Les hele saken i Adresseavisa 

Annonsører

Samarbeidspartnere