Økologiske ferdigsupper fra Knorr

30.09.2009
Sliten, sulten, dårlig tid, men lyst på noe varmt, mettende og økologisk? Da har kanskje Knorr løsningen. De har nå lansert økologiske ferdigsupper.

Oikos arrangerte suppelunsj på kontoret og testet alle variantene.

Tomat, sopp eller grønnsaker

Tre varianter med ferdigsupper på pose, ble sluppet på det norske markedet for noen uker siden. I Oikos' lunsjtest kom tomatsuppen best ut. En fyldig og frisk tomatsmak med en aning selleri og flott konsistens fikk deltagerne til å rulle seksere og femmere i fleng, og til å be om flere porsjoner. Soppsuppen ble en god nummer to, med firere og femmere. Den store entusiasmen uteble på grønnsakssuppen. - Den ser bra ut, men har litt mye buljongsmak og for myke grønnsaker, var omkvedet rundt bordet.

 

 

Dette er vinneren i Oikos smakstest av de nye økologiske Knorr suppene.  Pakningene finnes alt ute i en rekke butikker. Oikos bilde.

I hylla hos...

Ultra og Meny har alle tre variantene, mens Kiwi fører tomatsuppen. 

 

Posene har fine farger og det går klart fram av bildene hva suppene er laget av. Suppeserien lanseres som Organic, (som betyr økologisk på engelsk), med det europeiske ø-merket.

 

 

Økosuppe sunnere enn andre supper?

I en studie i Storbritannia[1] ble det funnet seks ganger så høye nivåer av salisylsyre i supper laget av økologiske grønnsaker, enn i supper laget av ikke-økologiske grønnsaker. Salisylsyre er en av komponentene i plantenes immunforsvar. Salisylsyre i medikamenter, f.eks Albyl-E, er vist å ha en antiinflammatorisk effekt og har bl.a. forebyggende effekt mot åreforkalkning (aterosklerose) og tarmkreft (kolorektalcancer), som er en av de vanligste kreftformene i Norge.

 

Du kan lese mer om økologisk mat og helseeffekter i denne artikkelen.

 

Knorr også ute med flere økologiske buljonger

Vi har registrert følgende varianter: Kylling-, biff- og grønnsaksbuljong.  Hver pakke består av 6 kuber som gir 3 liter buljong. 

 

  

Dette er Knorrs økologiske grønnsaksbuljong.  Oikos bilde.

 


[1] Baxter GJ, Graham AB, Lawrence JR, Wiles D, Paterson JR. Salicylic acid in soups prepared from organically and non-organically grown vegetables. Eur J Nutr 2001; 40: 289 - 92.

Annonsører

Samarbeidspartnere