Økologiske jordbær i handelen II

13.07.2009
De hører virkelig sesongen til, disse nydelige røde bærene. De økologiske er det dessverre ikke alltid like enkelt å få tak i, men på Centra Colosseum i Oslo kan man kjøpe kurver à 350 gram for kr 14,90 pr stk.

Hva med å prøve en ny vri på jordbærdesserten? Jordbær med lime og basilikum!

Her kommer vi med et forslag til en ny jordbærdessertslager, siden mangelen på økologisk fløte gjør det vanskelig å servere den tradisjonelle sommeryndlingen jordbær og fløte i heløkologisk variant.

 

 

Jordbær med lime og basilikum

 

Ca 1 kg økologiske jordbær

1 økologisk lime (eller ½ økologisk sitron)

0,5 - 1 dl økologisk sukker (avhengig av hvor søte bærene er)

Ca 0,5 dl økologiske basilikumsblader

 

Skyll av jordbærene og kutt dem i skiver/biter. Vask limen og riv skallet. Bland det revne skallet inn i sukkeret. Bland limesukkeret inn i bærene. Press saften av limen og bland inn den også. Finhakk basilikumen og bland inn til sist. La det hele stå minst 15 minutter i kjøleskapet før det serveres. Server gjerne med økologisk Rørosrømme, lettrømme, yoghurt naturell, tjukkmjølk eller vaniljeis.

 

Vel bekomme!

 

Konvensjonelle jordbær topper dessverre Mattilsynets statistikk over produkter hvor man oftest finner sprøytemiddelrester. Daglig leder i Oikos, Reidar Andestad, oppfordrer derfor alle som ønsker å unngå sprøytemiddelrester å kjøpe økologiske jordbær.

 

Økologisk handleguide

Lurer du på hva som finnes av økologiske varer og hvor du kan finne dem, kan du sjekke vår handleguide her.

 

Annonsører

Samarbeidspartnere