Økologiske råvarer populære i matprogrammer

14.07.2009
I mange av rettene som ble presentert i programmet ”Smaken av Norge” ble det brukt økologiske råvarer. I menyen som vant, ble blant annet økologisk smør, rømme og tjukkmjølk fra Rørosmeieriet brukt.

Økologiske produkter er populære i slike matserier. I tirsdagens utgave av Skjergardsmat (14.07.09), besøker de finske kokkene Michael Björklund og Matias Jungar, Aalan gård på Vestvågøy i Lofoten og lager mat med deres økologiske geitost.

Å reise rundt og lage mat av lokale råvarer er blitt en populær tv-sport med programmer som "Skjergardsmat" med de finske kokkene Björkund og Jungar, "Smaken av Danmark" hvor Claus Meyer kokkelerer i friluft rundt om i Danmark, og "Smaken av Norge", hvor Sigurd Sollien og Erling Sundal utfordret ulike regioner til å konkurrerte om å ha de beste råvarene og rettene. Felles for mange av disse programmene er at mange av de lokale spesialitetene som vises fram, er økologiske. Sentralt for alle er matkulturell historie, geografisk særegenhet og kvalitet.

 

Rørosmeieriet var ikke eneste økologiske representant i rettene fra Midt-Norge. Sammen med hjortekjøttet ble det blant annet brukt økologisk Fjellblå fra Eggen Gårdsysteri. I region øst brukte kokk Charlotte Mohn blant annet økologisk kongeøsterssopp til hovedretten, mens desserten var basert på økologisk Camenås fra Den blinde ku. På den vestlandske menyen kom blant annet kalkunkjøttet fra Homlagarden i Hardanger, økologisk valsa bygg fra Volda Elektriske Mylne og grønnsakene fra Finnegarden på Voss.

Annonsører

Samarbeidspartnere