Økologiske urter stadig i utvikling

26.04.2009
Det økologiske urtemarkedet er i vekst og er under utvikling i flere land. Nøkkelpersoner i Oikos sin faggruppe for urter og Økourt var samlet i vårvakre Aurland i helgen for faglig seminar og videre planlegging. Fordyping ble gitt om helseurter og om status på forskning innen urter i Norge. Inger Klevstrand er gjenvalgt som leder for ØkoUrt.

Bildet: Deltakerne på seminaret til Oikos urtefaggruppe og ØkoUrt i Aurland på Sogn Jord- og Hagebruksskole. En rekke elever og ansatte ved skolen deltok på fagseminaret sammen med tilreisende deltakere.

Utenlandsk interesse

På møtet ble det fortalt om utenlandsk interesse for å kjøpe urter fra Norge på grunn av tilliten til norsk produksjon og miljø.  Det er også vært en utvikling i det norske urtemarkedet der bl.a. Coop i flere av sine større butikker selger økologiske urteplanter.

 

 

Bildet: Inger Klevstrand ble gjenvalgt som leder i ØkoUrt.

Urtegruppen i Oikos

Denne faggruppen ledes av Marie Fosshagen.

Du kan komme i kontakt med henne på følgende e-post: Mafi Fosshagen [mafi44@start.no]

 

Selskapet ØkoUrt

Selskapet Økourt gikk med overskudd siste året og inviterer nye produsenter til å melde sin interesse.  De har behov for et bredt spekter av urter.  For noen år siden slet selskapet tungt på grunn av at veksten i produksjon ikke var tilpasset markedsutviklingen.

I styret i Økourt består, utover leder Inger Klevstrand, av Marie Fosshagen, Tove Åland og Ingvild Sønsteby (ny).

 

 

Bildet: Fra skoleanlegget ved Sogn Jord- og Hagebruksskole i Aurland hvor samlingen var i helgen.

Produkter fra ØkoUrt

Urteteer og krydderblandinger solgt under merket Timia-krydder er renset, blandet og pakket på Aukrust Gard og Urteri i Lom. Urtete og Timia får en kjøpt i større butikker i Norgesgruppen og Coop og på nettbutikken.  Norsk Økourt, firmapost@okourt.no tlf 99 72 97 32

Annonsører

Samarbeidspartnere