Økologiske vafler - nå over hele landet

25.03.2015
Idrettsarrangører vil gjerne selge gode, sunne og næringsrike vafler som metter lenge. Totenrøra gir supergode vafler basert på økologisk bygg, havre, egg, smør og kefir. Nå blir røra å få kjøpt over hele landet.

Toten Egg har hatt stor suksess med å selge økologisk og sunn vaffelrøre til større arrangementer. Røra er utviklet i samarbeid med Oikos og Nofima.

Nå har totenrøra kommet inn i ASKO sitt sortiment. Så fra og med vaffeldagen i dag blir det mulig å bestille Totenrøra over hele landet.

Sunnere enn brød

- Denne vaffelrøra er like bra som brød, dersom det er snakk om næringsinnhold. Til og med mye bedre enn flere av ferdigbrødene som selges i butikken, sier ernæringsfysiolog i Oikos – Økologisk Norge, Kari Tande-Nilsen.

- Toten-vaflene metter godt, gir en jevnere blodsukkerstigning og et mer stabilt energinivå.

Det beste alternativet

- Alternativene til ferdig vaffelrøre er ellers ganske dårlige, så derfor er det gledelig at arrangementer over hele landet nå kan få tak i Totenrøra, mener Tande-Nilsen.

- Totenrøra er både næringsrik og økologisk, i tillegg til at den er praktisk i bruk. Sunnere og enklere vafler får du ikke!

IMG 0023

Næringsrik kost for barn

Totenrøra er laget av økologiske kvalitetsvarer, og røra består blant annet av egg fra Toten Egg, bygg- og havremel fra Holli Mølle, smør fra Rørosmeieriet og kefir fra Tine. Med grovt mel, mindre sukker og mer egg får man en røre som metter, er næringsrik og smaker godt.

Glem posevafler

I en travel tid hvor tidsklemma preger hverdagen, er det mange som tyr til ferdigposer når de har ansvar for vaffelsalget, for eksempel på et håndballarrangement. Vanlige posevafler inneholder mye sukker og lite næring, og når målgruppen ofte er barn sier det seg selv at det ikke er det beste alternativet.

Bygg og havre

Totenrøra inneholder bygg og havre som generelt har bedre ernæringskvaliteter enn hvete. Blant annet fordi disse kornslagene, særlig bygg, inneholder betaglukaner, en type fiber som kan ha en positiv effekt i forebyggingen av flere livsstilssykdommer. Betaglukaner kan f.eks. redusere kolesterolet og vil dermed kunne bidra til å forebygge hjerte- og karsykdom. I tillegg er det flere som mener de reagerer på hvete og heller foretrekker kornprodukter med andre kornsorter, som jo denne røra har.

Også for storhusholdning

Målgruppa for Totenrøra har hovedsakelig vært festivaler og idrettsarrangementer, hvor vafler er et fast innslag. Håndballforbundet har vært tidlig ute med å benytte seg av den sunne røra, og har høstet gode tilbakemeldinger.

Røra leveres frossen og kan bestilles i pakninger på 2,5 liter via ASKO. For de som holder til i samme fylke, kan røra bestilles direkte hos Toten Egg. Da leveres den også i 5 liters forpakninger.

Andre fordeler sammenlignet med posevafler

  • Basert på norske kvalitetsråvarer fra flere småskalaprodusenter
  • Inneholder bare grovt mel
  • Gir et mye høyere fiberinnhold som er bra for magen
  • Betydelig mindre sukker
  • Lavt saltinnhold
  • Mye egg som gir høyt innhold av protein, vitaminer og mineraler
  • Ingen tilsetningsstoffer

Totenrøra produseres av Toten Egg og har blitt utviklet i samarbeid med Nofima og Oikos.

Annonsører

Samarbeidspartnere