Økomat er sunnest konkluderer stort EU-forskningsprogram

29.04.2009
Det er høyere innhold av vitaminer og antioksidanter og lavere innhold av sprøytemiddelgifter og tungmetaller i økologisk mat enn i konvensjonell. Dette er et hovedfunn i det 5 årlige forskningsprosjektet i EU, QualityLowInputFood.

- Dette er svært viktig informasjon for Folkehelseinstitutet, Helsedirektoratet og for alle oss andre som er opptatt av sunn og næringsrik mat, samt bærekraftig landbruk, sier daglig leder Reidar Andestad.

Bildet: Roastbiff fra Økologiske Norgården (Nortura bilde)

Vil Helsedirektoratet nyansere sine vurderinger?

Oikos gleder seg over at mer informasjon fra Europas største forskningsundersøkelsen om kvalitetsforskjeller på økologisk og konvensjonell mat nå blir publisert. - Dette er viktig informasjon for Folkehelseinstitutet, Helsedirektoratet og for alle oss andre som er opptatt av sunn og næringsrik mat og bærekraftig landbruk, sier Reidar Andestad i Oikos.

 

Se oppslag i Nationen 11.05.09

http://www.nationen.no/mat/article4320838.ece

 

Helsedirektoratet har markert seg med å si i Aftenposten 23.02.09 at økologisk og konvensjonell mat er like sunn ut fra et ernæringsperspektiv. - Dette sier de til tross for at Mattilsynet årlig påviser store funn av sprøytemiddelrester i konvensjonell bær, frukt og grønnsaker. Nå håper vi de leser de nye rapportene og er åpne for ny kunnskap, sier Andestad.

 

Agropub gir oppsummering

Agropub ved Grete Lene Serikstad har laget et sammendrag av rapportene så langt og de ligger på http://www.agropub.no/ 

 

Ellers finner du informasjon på prosjektets hovedside

http://www.qlif.org/Library/leaflets/folder_0_small.pdf

 

 

Annonsører

Samarbeidspartnere