Økomat er sunnest - viser stor EU-undersøkelse

29.07.2009
Det er dessverre gamle og misvisende data i økoundersøkelsen som er gjengitt i NTB-meldingen 29.juli. Det er håpløst at en ikke tar med den nyeste og mest omfattende undersøkelsen på området, som viser at økologisk mat er sunnest og har færrest sprøytemiddelrester. En kan spørre hvordan disse britiske forskerne kunne unngå å ta med disse resultatene, sier daglig leder i Oikos, Reidar Andestad.

Bildet: Økologisk frukt og grønt fra Kolonihagen er sunnere enn konvensjonell frukt og grønt

 

Britisk undersøkelse er misvisende 

Den britiske undersøkelsen fra London School of Hygiene and Tropic Medicine er en gjennomgang av en del publiserte forskningsarbeid de 50 siste årene og frem til februar 2008.  Resultatene av denne er gjengitt i en rekke norske nettaviser 29.juli basert på en Reuter/NTB-melding.

 

Link til oppslaget i Timesonline og oppslag på Food Standard Agency med link til den britiske rapporten.

Link til oppslag i Adresseavisen basert på NTB-medlingen

 

Den mest omfattende og nyeste forskningen på økologisk mat viser at økomat er sunnest

Det omfattende forskningsprosjektet, QLIF, QualityLowInputFood, er det største forskningsprogrammet noen sinne som har forsket parallelt på økologisk og konvensjonell produksjon av mat.  Dette store EU-prosjektet har pågått i fem år. 16 land og 31 forskningsinstitusjoner står bak rapporten som ble publisert i april 2009. Rapportens resultater, som viser det stikk motsatte av det London School of Hygiene and Tropic Medicine har kommer med, er ikke tatt med i den britiske rapporten.

 

Mer vitaminer og antioksidanter i økologisk mat 

Høyere innhold av vitaminer og antioksidanter og lavere innhold av sprøytemiddelgifter og tungmetaller i økologisk mat enn i konvensjonell, det er et av hovedfunnene i det 5 årlige forskningsprosjektet.  

 

 

For mer informasjon om QLIF-undersøkelsen:

 

http://www.nationen.no/mat/article4320838.ece

 

http://www.qlif.org/

 

http://www.oikos.no/newsread/news.asp?wce=dokument&n=5100&d=74&l=1

Annonsører

Samarbeidspartnere