Økomat for håndballgutta

01.11.2013
Kommende helg skal håndballgutta teste formen mot kjempene fra Danmark, Kroatia og Frankrike. Da kan de trenge litt ekstra økologisk påfyll. Oikos og Norges Håndballforbund samarbeider om sunn økologisk mat til idrettsutøverne.

Øko for atleter

Når Bring Cup arrangeres i Telenor Arena fredag-søndag, vil Oikos vil være til stede og dele ut smaksprøver på sunn og økologisk idrettsmat.

– Et økologisk kosthold er basert på rene og næringsrike råvarer. Derfor vil alle, og særlig de som driver med idrett og har et økt behov for næringsstoffer, ha godt av et slikt kosthold, sier ernæringsfysiolog i Oikos, Kari Tande-Nilsen. - Vi har utviklet en brosjyre om sunn idrettsmat, med tips, råd og enkle oppskrifter. Vi håper den kan bidra til å øke kunnskapen om økologisk og sunn mat. I tillegg blir det salg av diverse sunn økosnacks i kiosken.

Holdning og handling

Dette opplegget i Telenor Arena er en del av prosjektsamarbeidet mellom Oikos og Norges Håndballforbund for å øke fokuset på økologisk og sunn mat innen håndballen. Prosjektet ønsker å bidra til at utøvere og andre innen idretten blir inspirert til å tenke helse og økologi både i holdning og i handling.

Oikos og Norges Håndballforbund har hatt et jevnlig samarbeid de siste årene.  Satsingen startet med et vellykket samarbeid da EURO 2010 ble arrangert på Lillehammer. Siden den gang har særlig Håndballforbundet Innlandet hatt jevnt fokus på økologisk mat. Oikos og Håndballforbundet vil bidra til at mennesker innen håndballmiljøet tar gode valg vedrørende matvarer og -vaner. Prosjektet er støttet av Statens Landbruksforvaltning.

Kostholdsparadokset

– Håpet er at idretten generelt blir flinkere til å servere sunn mat på arrangementer. Det er et paradoks at det på arenaer hvor sunne verdier som fysisk aktivitet står i fokus, ikke fokuseres på kosthold. Håndballforbundet går foran, og jeg håper flere særforbund kommer etter, avslutter Tande-Nilsen.

Her finner du kampoppsettet for helgen.

håndball

Annonsører

Samarbeidspartnere