Økomatjakten

27.02.2010
En kan ikke bare ramle innom en butikk og ha liten tid om en skal finne de økovarene en trenger. Innsatsvilje og kondisjon må til, der man løper fra butikk til butikk på jakt etter økomaten eller på nervøse butikkansatte, som må forklare hvorfor de heller ikke denne uken har de ønska økovarene.

Vi har spurt Kristina Alnes, Aage Steen Holm og Maiken Pollestad Sele tre spørsmål om deres økomatjakt. Hva er det de handler, hva setter de mest pris på og hva det de har problemer med å finne.

Jakter du på økologisk basilikum? Det finner du ofte i Coop-butikkene Mega, Obs og Prix.  Foto: Oikos.

 

 

Kristina Alnes er markedssjef i Oikos og har i det siste jobbet for
at folk skal handle mer økologisk melk. Hva handler hun?  Foto: Oikos.

 

 Kristina Alnes

1. Hvilke økologiske produkter trenger du ofte?

-Dette blir litt kanskje litt kjedelig, fordi jeg trenger jo "vanlig mat" oftest.  Frukt og grønt, ris, pasta, osv. For å nevne noen produkter spesielt: brødmiks  (Møllers), fårepølse fra Norgården, Rørossmør,  kjøtt  fra Norgården, melk, rømme & yoghurt fra Tine

 

2. Produkter du setter spesiell pris på - og  hvorfor?

-I love eco har noen sesamkjeks som er helt fantastiske. Jeg er også  veldig fornøyd med at ICA-butikken ved meg har et utvalg av kjøtt og røykelaks. Earl Grey-te fra Hamstead, som vi også har på kontoret, er også en favoritt. 

 

 3. Produkter det er vanskelig å finne som du gjerne skulle ha i din/dine butikker?

- Dessverre kommer frukt & grønnsaker på toppen av min ønskeliste. De fleste butikker har noe, men det er veldig sjelden jeg finner alle  grønnsakene jeg vil ha i en butikk. Synes ikke noe særlig om å basere  kostholdet på kun gulerøtter og poteter "bare" fordi jeg vil spise økologisk. Ellers er økologisk jus mangelvare i de fleste butikker. 

 

 

Aage Steen Holm jobber ved UMB på Ås. 
Tidligere var han fagsjef i landbruk i Oikos. Foto:Oikos.

Aage Steen Holm

1. Hvilke økologiske produkter trenger du ofte?

- Melk, brød, frukt, grønnsaker

 

2. Produkter du setter spesiell pris på?

Kjøtt, selv om det ofte er mye dyrere enn vanlig kjøtt

 

3. Produkter det er vanskelig å finne som du gjerne skulle ha i din/dine butikker?

Økologisk kjøttpålegg. Morr for eksempel, og leverpostei.

 

 

 Maiken P. Sele, Oikos

Maken Pollestad Sele er rådgiver i Oikos. Du ser henne ofte vandrende
rundt med økologisk smoothies. Hva handler hun ellers?  Foto:Oikos.

Maiken Pollestad Sele

1. Hvilke økologiske produkter  trenger du ofte?

- Alle mulige grønnsaker og frukt, havregryn, oliven, fårepølse, lettrømme, te, kefir, eplejuice,

sesamfrø, solsikkefrø, olivenolje, rapsolje, ris og pasta.

 

2. Produkter du setter spesiell pris på - og hvorfor?

- Gaeas økologiske grønne oliven, de er veldig gode, kjempebra som snacks/mellommåltid, ikke veldig dyre og lett tilgjengelige i min nærbutikk. Isrosa iskrem og sorbet - kjempegode, naturlige smaker og godt alternativ til konvensjonell iskrem med tilsetningsstoffer.

 

Norgården økologisk fårepølse - eneste gode alternativ for meg som er  relativt lett tilgjengelig når det gjelder kjøttpålegg, også flott design. Hampstead øko og fairtrade teer - nydelige på alle måter,  dobbelsertifisert, god smak, og ikke minst god design!

I love Eco sesamkaker! De er herlig til en kopp te med norsk, økologisk  honning i (kjøper 1 kilos glass på Bondens Marked og de holder lenge).

 

3. Produkter det er vanskelig å finne som du gjerne skulle ha i din/dine butikker.

- Isrosa er vanskelig å få tak i, finnes noen ganger hos Helios, på noen mat- eller musikkfestivaler og av og til på Bondens Marked. Det hadde vært supert om det var lettere tilgjengelig. Generelt sett burde økologiske kjøttprodukter vært mer tilgjengelig, særlig kylling, for konvensjonell broiler spiser jeg ikke! Det er veldig lite økokjøtt i de fleste butikker det er naturlig for meg å bruke.

Annonsører

Samarbeidspartnere