Økoparadiset

18.02.2015
Mange tror at markedet for økologiske produkter er lite og at det er mangel på produkter. Vi har vært på en av verdens største økomesser og er av en helt annen oppfatning.

Du forbinder kanskje ikke et paradis med digre messehaller, men det gjør vi. Forrige uke var Debio, Matmerk, Mattilsynet og Oikos på tur sammen til "økoparadiset", alias Biofach i Nürnberg, Tyskland. Der møtte vi også en rekke representanter for fylkesmenn og Landbruksdirektoratet, samt norske markedsaktører på jakt etter inspirasjon og muligheter. Nesten alle utstillerne vi snakket med vil veldig gjerne eksportere til Norge, og det var veldig få av dem som allerede er på det norske markedet.

Lignende situasjon i hele verden

I Norge har vi per i dag en situasjon der etterspørselen øker kraftig mens produksjonen er stabil eller går noe ned. Det viser seg at det stort sett gjelder i de fleste land, så nå trenger vi flere økobønder overalt!

Massivt

Det var over 44 000 besøkende fra 136 land på Biofach. De hadde muligheten til å snakke med nesten 2350 utstillere og velge mellom 194 seminarer/treffmøter i løpet av fire dager.

Det er umulig å formidle omfanget og alle inntrykkene fra Biofach og Vivaness (kosmetikkmesse) + en lang rekke seminarer, her er et lite utvalg av noe av det vi la best merke til:

økosjokolade påskeegg økofrukt Holland
moringa-te Kenya olivenolje spansk øko
herrekosmetikk Acorelle karanjaolje solfaktor
blåbær grillsaus økobrød på flaske
øko_glutenfri kjeks Belgia glutenfri øko
poteter solsikkevoks
sukkeralternativer øko dry gin

Annonsører

Samarbeidspartnere