Økopris for nyskapende villvekstmat

30.09.2014
Torill Bakken Kåven med bedriften Nordlysmat i Alta er tildelt Nordnorsk Økomatpris 2014. Bedriften foredler ville vekster fra nærområdet til nyskapende økologiske produkter. Oikos - Økologisk Norge gratulerer med prisen!

Nordnorsk Økomatpris går i år til Torill Bakken Kåven i Alta og hennes nyskapende økologiske bedrift Nordlysmat.

Beintøft

- For oss er dette en stor anerkjennelse, vi er utrolig stolte. At fylkesmennene gir prisen til en som driver utmarksnæring er kjempespennende, sier Toril Bakken Kåven til Finnmark Dagblad.

- Det er beintøft å drive utmarksnæring, vi må kjempe for hver en krone vi tjener og for alt vi forsøker å få til. At noen da "ser oss" og synes det vi gjør er bra, er svært viktig anerkjennelse.

Råd til produktutvikling

- Denne prisen gir oss driv til å fortsette. Med en pris på 50.000 kroner har vi råd til å starte viktig produktutvikling for å få flere nye produkter på plass neste år, så dette er bare helt fantastisk, sier den ferske prisvinneren i oppslaget i Finnmark Dagblad.

Foregangskvinne

Torill Bakken Kåven får prisen for sitt arbeid med Nordlysmat som er en foregangsbedrift på produksjon av spennende og nyskapende økologiske produkter, og for sitt engasjement for å få flere til å drive økologisk og i takt med naturen, heter det i juryens begrunnelse for tildelingen.

Juryen framhever videre at Kåven har med bedriften Nordlysmat og sitt sterke engasjement, vært en foregangskvinne for økologisk matproduksjon i Finnmark.

Hjelper andre bedrifter

I tillegg til driften av Nordlysmat, er Kåven også en engasjert rådgiver som har hjulpet flere bedrifter til å starte prosessen med å tenke mer økologisk og miljøvennlig. Videre bidrar Torill Kåven med leserinnlegg og foredrag om fordelene ved å drive naturlig og økologisk.

Synliggjør spesiell innsats

Det er andre gang fylkesmennene i Nord-Norge deler ut Nordnorsk økomatpris. Formålet med prisen er å synliggjøre økologisk mat fra landsdelen. Prisen skal gå til en person, organisasjon eller virksomhet som har gjort en spesiell innsats for å fremme produksjon eller bruk av økologisk mat i eller fra landsdelen.

Du finner Nordlysmat sammen med andre økobedrifter i vår Økoguide.

Nordlysmat er også på Facebook.

Annonsører

Samarbeidspartnere