Økosatsing på Matfestivalen i Ålesund

25.08.2010
Under Matfestivalen i Ålesund blir det et bredere økologisk opplegg enn på flere år. Oikos - Økologisk Norge har seminar på torsdag. Samme dag kåres også økoprisvinneren for 2010 under Dagligvaredagen. Matprodukter fra en rekke lokale økologiske produsenter blir presentert på standen og beste økobutikk i Ålesund vil bli kåret. Halve Oikos kontoret blir å finne i Ålesund, så her er det bare å møte opp og ta kontakt.

 I Møre og Romsdal finnes det mange økologiske matprodusenter, her er Othild Tjugen fra Derinngarden, som er en av produsentene som viser fram varene sine under matfestivalen.  Bilde: Derinngarden

 

Seminaret til Oikos er støttet av Landbruksavdelingen i Møre og Romsdal fylke. Det er gratis å delta, og man får også anledning til å smake på deilige økologiske produkter fra lokale produsenter.

 

 

Program for seminaret torsdag 26. august:

 

ØKOLOGISK LANDBRUK - HELSE, ETIKK OG MILJØ I PRAKSIS?  

09.30

Registrering, kaffi og te

10.00 - 10.40   

Etisk handel Maiken Pollestad Sele, prosjektleder for ODISSA, et prosjekt for en miljø- og helsevennlig utvikling av landbruket i sørlige Afirka, presenterer de etiske valgene vi som forbrukere har. Hvordan kan vi påvirke positivt, med tanke på bøndene som dyrker landbruksvarer, arbeidere som produserer mat og tekstiler og dyrevelferd? Sele fokuserer på erfaringer fra utviklingsarbeid og etisk handel.

10.40- 11.25     

Bærekraftig mat Lena Lie Nymoen, ernæringsfysiolog fra Bioforsk Økologisk, har arbeidet med temaet bærekraftig mat, og vil holde foredrag om hvordan vi som enkeltpersoner kan spise for en mest mulig bærekraftig utvikling.

11.25 - 11.45

Smaksprøver fra lokale økologiske produsenter

11.45 - 12.45   

Helse og ernæring Overlege Berit Nordstrand forteller om hvordan rene råvarer, økologiske produkter og frukt og grønt kan være vel så viktig for å kurere helseplager som legemiddel.

12.45       

Spørsmål, diskusjon og oppsummering

12.55           

Kåring av Ålesunds beste økobutikk

Annonsører

Samarbeidspartnere