Økotorg – økt salg med gode priser og smaksprøver

04.06.2015
Oikos - Økologisk Norge arrangerer 5. og 6. juni økotorg hos ICA Frogner i Oslo. ICA-butikken feirer sin Debiosertifisering og er et godt eksempel for andre butikker, sier markedsrådgiver Cathrine Andersen i Oikos.

ICA Frogner kan nå blant annet tilby fersk økologisk ost, fisk og kjøtt over disk. I tillegg har de et stort utvalg av økologisk frukt og grønt, drikke og tørrvarer. Butikksjef Roy Snapa har et stort hjerte for ren mat inkludert økologisk, han ønsker å tilby kundene sine best mulig kvalitet.

- Dagligvarekjedene bør i større grad satse på økotorg, et mini-event i butikk. Bredde og utvalg av økologiske produkter i butikken presenteres på en smakfull måte. Dette skaper en vinn-vinn situasjon i form av økt omsetning for kjøpmannen og kvalitetsmat til hyggelige priser for kundene, forteller markedsrådgiver Cathrine Andersen i Oikos - Økologisk Norge.

Stor suksess med Økotorg
- Under Økouka 2014 hadde Oikos stor suksess med økotorg hos Coop Mega Skøyen, Bislett og Metro, og vi fikk gode tilbakemeldinger fra butikkene, produsentene og kundene, sier Cathrine Andersen. Kundene får smake på produkter fra flere norske produsenter og fra kjedenes egne økologiske merkevarer. De får oppleve et bredt vareutvalg, og de får informasjon og oppskrifter. Kundene får også se at det er fullt mulig å tilberede alle dagens måltider med økologiske råvarer. Oikos - Økologisk Norge arrangerer også konkurranse om å vinne en matkurv med økologiske produkter, dersom butikken ønsker det.

Nå nye kundegrupper
For butikker og produsenter er dette en gylden anledning til å nå nye kundegrupper. Et økotorg i butikk skiller seg ut fra øvrige matmarkeder- og messer, der kundene får smaksprøver og kanskje kjøper noe, men etterpå ofte ikke vet i hvilke butikker man kan finne produktet. Med økotorg i butikk vet kundene at de finner alle produktene i den butikken de normalt handler i.

Vil du ha økotorg eller økodemo i din butikk? Ta kontakt med markedsrådgiver Cathrine Andersen i Oikos - Økologisk Norge på cathrine@oikos.no eller telefon 24 12 41 04.

Se også: Debio - sertifisering og kontroll

Tekst: Maiken P. Sele

Foto: ICA

Annonsører

Samarbeidspartnere