Økouka – en uke med økologisk fart og spenning

02.07.2014
Programmet til ØKOUKA er i ferd med å ta form. Uka er en feiring av norsk økologisk mat og produksjon, og har som mål å formidle råvarer, kunnskap og inspirasjon. ØKOUKA er en videreføring av suksessen ØKOSLO som ble avholdt i fjor. –Jeg kan garantere at det også i år vil bli arrangementer for enhver smak, sier Alexandra Devik prosjektleder i Økouka.

Uke 39 i september er det klart for en hel uke der øko-mat står i sentrum. Uka er et initiativ fra 11 aktører og organisasjoner som arbeider med økologisk og biodynamisk produksjon og forbruk – rettet mot privatforbrukere, storhusholdninger og bønder.
-ØKOUKA vil vise frem mangfoldet av landbruk- og matproduksjon i Norge, og knytte det til folks hverdag. Alle trenger bonden - og bonden trenger den bevisste forbruker, kokk og kjøpmann, forteller Alexandra Devik.
Programmet begynner nå å bli klart
-Vi planlegger et vidstrakt program som tar hele byen i bruk og involvere flest mulige aktører. Vi vektlegger teoretiske og praktiske kurs og seminarer, gårdsmarkeder, smaksopplevelser i ulike former og mye mer er planlagt. Følg med på nettsiden til ØKOUKA (www.okouka.no) for kontinuerlig oppdatering, fortsetter en smilende prosjektleder

Et samarbeid
-ØKOUKA er et samarbeidsprosjekt mellom initiativtakerne, noe som gjør oss sterke og slagkraftige. Fordi vi er så mange ulike aktører med forskjellig kompetanse, nettverk og ressurser når vi målet om økt kunnskap og oppmerksomhet om sunn, ren og økologisk mat. Vi har også som mål å få budskapet ut til kokker, storhusholdninger og dagligvaremarkedet, Ønsker din bedrift, initiativ eller organisasjon å være med på ØKOUKA er det bare å ta kontakt med meg, avslutter prosjektleder Devik. Hun kan nås på alexandra@okouka.no.

Aktørene bak uka
Norges Bondelag: www.bondelaget.no
Oikos – Økologisk Norge: www.oikos.no
Debio: www.debio.no
Norsk Folkemuseum – Bygdøy Kongsgård: www.norskfolkemuseum.no
Bondens Marked: www.bondensmarked.no
Norsk Bonde- og Småbrukarlag: www.smabrukarlaget.no
ØQ – økologisk mat i storhusholdning: www.øq.no
Geitemyra matkultursenter for barn: www.geitmyra.no
Food Studio: www.foodstudio.no
MAJOBO: www.majobo.no/
Biologisk-dynamisk forening: www.biodynamisk.no

ØKOUKA blir gjennomført med støtte fra:
Statens LandbruksforvaltningFylkesmannen i Oslo og Akershus
Landbruks- og matdepartementet

Annonsører

Samarbeidspartnere