ØKOUKA offisielt åpnet

22.09.2014
Fullt hus, lun stemning og god mat. Alle som tok turen til Mathallen denne flotte høstmorgenen så ut til å storkose seg på åpningen av ØKOUKA.

En velsmakende og solid heløkologisk frokost sammen med ord til ettertanke fra tre appellanter skapte store forventninger til resten av ØKOUKA.

Økofrokost til Oslo

Mandag morgen var hele byen invitert på frokost i Mathallen på Vulkan i Oslo.

Alexandra Devik, ansatt, åpning Økouka, Mathallen

– Jeg ble gira og glad da jeg fikk tilbudet om å ta ansvaret for gjennomføringen av ØKOUKA 2014, sa Alexandra Devik, ansvarlig for hele uka, idet hun ønsket alle velkommen.

– Å jobbe i et fellesskap bestående av så mange flinke folk som alle arbeider i samme retning, er givende. Det er også inspirerende å oppleve at så mange ulike aktører er opptatt av matkultur og økologisk mat, sa Devik (bildet til venstre).

Noen betaler

Idun Leinaas, grunnlegger av ØKOUKA og daglig leder i Biologisk-dynamisk forening, stilte det retoriske spørsmålet: Hva koster den billige maten vår? Med henvisning til at noen må betale prisen for den billige og dårlige maten butikkene tilbyr.

Spydspiss

Trine Hasvang Vaag, styremedlem og økoansvarlig i Norges Bondelag, var opptatt av at økologisk matproduksjon er en spydspiss for det øvrige landbruket.

Ved å bedre rammevilkårene for økobønder håper hun at antallet vil øke og at tilbudet i butikkhyllene skal bli bedre.

Respekt, kultur og kvalitet

–Vi må lære å respektere bondens arbeid. Bærekraftig matproduksjon består av mye tidkrevende håndkraft som koster penger, framholdt matskribent og eier på Taco República, Henrik J. Henriksen. Han er særlig opptatt av matkultur og matkvalitet.

Fra v. Henrik J. Henriksen, Alexandra Devik, Idun Leinaas, daglig leder i Biologisk-dynamisk forening og Trine Hasvang Vaag, styremedlem og økoansvarlig i Norges Bondelag.

–Når vi forstår arbeidet som ligger bak skikkelig mat, vil vi samtidig lære oss hva maten er verdt. Da vil vi slutte å kaste store mengder mat, og vi vil begynne å planlegge hva vi skal kjøpe og spise i morgen, avsluttet Henriksen.

På bildet til høyre står fra v. Henrik J. Henriksen, Alexandra Devik, Idun Leinaas og Trine Hasvang Vaag.

Her finner du hjemmesiden til Økouka og her finner du programmet for resten av uka.

Annonsører

Samarbeidspartnere