ØKOUKA-pris på nye Oikos-medlemskap

22.09.2017
Oikos – Økologisk Norge feirer ØKOUKA over hele landet, med å tilby medlemskap til redusert pris ut 2018. Bli med og støtt vårt arbeid for mer økologisk mat!

Oikos – Økologisk Norge er en ideell medlemsorganisasjon for forbrukere, bønder og bedrifter. Som medlem støtter du Oikos’ arbeid for mer økologisk landbruk og et større økologisk utvalg i butikkene.

Hvert medlem teller
– Gjennom å utvide medlemsmassen vår, får vi større mulighet til å sette økologisk mat og landbruk på agendaen, sier Børre Solberg, daglig leder i Oikos – Økologisk Norge. – Vi er helt avhengig av våre medlemmer, tillitsvalgte og frivillige som arbeider for øko-saken over hele landet. For å sette økologisk mat på dagsorden, er vi avhengig av å være så mange som mulig.

Tilbud i ØKOUKA
Tilbudsprisen gjelder innmeldinger i perioden fra 22. september til 1. oktober. Et vanlig medlemskap, som varer ut 2018, koster denne uka 290 kr. mot 390 kr. til vanlig. Studenter og lavtlønnede betaler bare 190 kr.

Som medlem får du vårt lekre inspirasjonsmagasin Ren Mat tilsendt i posten fire ganger i året. Bladet vårt er Norges eneste økologiske magasin og gir deg masse nyttig lesestoff og gode oppskrifter.

I tillegg vil du kunne engasjere deg i Oikos – Økologisk Norge gjennom våre mer enn 20 region-, fylkes-, og lokallag.

Hvilken øko-sak brenner du for?
Oikos – Økologisk Norge har mange fanesaker. Vi favner derfor en bred medlemsmasse, som bønder, matleverandører, fagfolk og vanlige forbrukere. Hvilke saker som engasjerer våre medlemmer varierer, og denne høsten har Oikos vært så heldige å få fire spennende og inspirerende mennesker til å stille opp for øko-saken og fortelle hvorfor økologisk mat og produksjon er viktig nettopp for dem:

Kristoffer Evang AskKristoffer Evang er daglig leder i Ask Gård Foredling, som produserer økologisk spekemat av lam og gris, blant annet fra bonden Heinrich Jung.
– Gleden over å la dyrene få leve et normalt og naturlig liv er ingen motsetning mot det å produsere dyr for mat, forteller Kristoffer. – Lidenskapen vi har for kvalitet og håndverk finner vi igjen hos bøndene våre. Økologisk er viktig for oss, ikke bare fordi vi mener at dyrene skal spise bra og leve fritt ute, men også for oss mennesker. Noe av grunnen til at vi startet ASK var savnet etter pålegg uten e-stoffer og nitrittsalt. Vi mener at forbrukerne må bli vant til å se litt gråere salami. Det er matsminke som er det unaturlige, ikke vår salami som er litt grå.

Cathine Røsseland

Cathrine Røsseland, som akkurat har tatt over som mat og miljøsjef på Øyafestivalen, har stort personlig engasjement for øko-saken. – Vi må ta vare på jordsmonnet og verne om jord og mikroliv som gir plantene alle de stoffene de trenger for å bli bra mat for oss, sier Cathrine. – Vi må også bli bedre på distribusjon, ikke bare snakke om å øke volum av matproduksjon. I dag produserer vi mer enn nok mat for en økende befolkning, men problemet er distribusjon og feil bruk av ressursene.Bent Rognlien

Bernt Rognlien, lege ved Balderklinikken, er opptatt av mengden miljøgifter vi får i kroppene våre. På Balderklinikken i Oslo samarbeider et bredt utvalg behandlere på tvers av profesjonsgrensene for å kunne tilby et bedre og bredere helsetilbud. – Vi vet for lite om hvordan den totale mengden sprøytemidler, tilsetningsstoffer og miljøgifter vi blir utsatt for, påvirker helsen vår, sier Bernt Rognlien. –Å velge økologisk mat bidrar til å redusere denne mengden.


Stina MehusStina Mehus driver Eiketoppen utenfor Drøbak, en økologisk gård som tilbyr kjøtt, bær, honning, korn og egg. – Jeg valgte økologisk drift fordi jeg ikke ønsket å håndtere sprøytemidler i min arbeidshverdag. Heldigvis har det vært etterspørsel etter gårdens økologiske produkter, forteller Stina. – Jeg tror det er bra at bonde og forbruker snakker sammen. For meg er Oikos er organisasjonen som forener begge.

Hvilke øko-saker brenner du for? Bli medlem og støtt vårt arbeid du også! Tilbudsprisene gjelder nyinnmelding mellom 22/9 og 1/10.


ØKOUKA er en feiring av norsk, økologisk mat. ØKOUKA, som formidler både råvarer, kunnskap og inspirasjon, arrangeres i år over 13 steder i hele landet. Til sammen er det mer enn 200 arrangementer i løpet av uka. Gjennom uka kan du oppleve mangfoldet av landbruk- og matproduksjon i Norge gjennom inspirerende arrangementer, kurs, foredrag og debatter.

okouka.no
ØKOUKA på Facebook

Tekst: Ida Barratt-Due Solum
Foto: Guro Beitohaugen / ASK Gård Foredling

Annonsører

Samarbeidspartnere