ØKOUKA-programmet og nye nettsider er lansert!

02.09.2016
Nå er programmet for årets ØKOUKA klart. Nye nettsider er lansert og hele ØKO-Norge er klare til å feire og takke for et mangfoldig landbruk. Sett av siste uka i september!

ØKOUKA blir arrangert for fjerde år i Oslo, og er vår måte å takke bonden på. I løpet av kort tid har ØKOUKA også vokst til å bli arrangert 10 steder i hele landet, alle med regionale særpreg og lokalt engasjement.

Klikk her for den nye nettsiden og linker til alle programmene i hele landet.

- Vi er spesielt fornøyde med å at alle «økouker» er samlet under en nettside. Der kan man virkelig se hvordan det bobler av aktivitet og engasjement i hele landet, sier Markus Brun Hustad, som er prosjektleder for ØKOUKA i Oikos - Økologisk Norge.

Til sammen blir det mellom 150-200 arrangement i hele landet, 55 av dem i Oslo fra den 25. september til den 2. oktober. Andre steder i landet er uka lagt til andre datoer. - Vi treffer alle målgrupper, alt fra spedbarnsforeldre til godt voksne, bønder og forbrukere. Vi har i år også med både seminar om økoveksten i dagligvare og kobling mellom friluftslivet og økologisk matproduksjon. Det er veldig spennende at så mange aktører treffes. ØKOUKA bidrar til å skape nyttige nettverk i økomiljøene i hele Norge, sier Markus Brun Hustad.

Økologisk landbruk og forbruk er i vinden som aldri før. I sommer meldte Debio at det så langt i 2016 var 100 nye registrerte økologiske produsenter. Samtidig er det en vekst i etterspørselen av økologisk mat blant forbrukere.

Det er fire overordnede prinsipper før økologisk landbruk og produksjon: Helseprinsippet, økologiprinsippet, rettferdighetsprinsippet og varsomhetsprinsippet. Til sammen vektlegger de et landbruk og en retning for vår matproduksjon som tilrettelegger for fremtidige generasjoners matsikkerhet.

Vi håper at årets ØKOUKA kan bidra til at enda flere vil lære mer om norsk økologisk matproduksjon og de økologiske prinsippene, slik at vi blir enda flere som produserer, selger og etterspør økologisk.

Mer om ØKOUKA her.

Her er organisasjonene som står bak ØKOUKA:

Norges Bondelag
Norsk Bonde- og Småbrukarlag
Oikos – Økologisk Norge
Biologisk-dynamisk Forening
Bondens marked
Bygdø Kongsgård
Bybi
Debio
Food Studio
Geitmyra matkultursenter for barn
ØQ – Økologisk mat i storhusholdninger
Fremtiden i våre hender
Spire

Ta kontakt med prosjektleder Markus Brun Hustad for mer informasjon:

93 09 55 22

markus@oikos.no

Klikk her for koordinatorer og kontaktpersoner regionalt.

Annonsører

Samarbeidspartnere