ØKOVEKA 2011

30.09.2011
Torsdag 27. oktober starter "økoveka" i Trøndelag. Fra torsdag til lørdag er dagene spekket med nyttige og inspirerende foredrag og besøk hos produksjonsbedrifter og garder i Nord-Trøndelag. Fagturen og seminaret er for alle som vil holde seg orientert og trenger inspirasjon. Begge arrengementene er åpne for alle med interesse for økologi, mat og landbruk - både medlemmer og ikke-medlemmer i Oikos - Økologisk Norge.

Bilde av den økologiske gården Bjerkem i Steinkjer. Foto: Aina By - Ai naturfoto

 

Fagturen starter fra Værnes torsdag morgen 27. oktober. Med buss går turen via Støre i Skogn der det blir befaring i ny "økologisk" driftsbygning. Så videre til Innherred Biovarme AS der Jostein Trøite forteller om bedrifta som varmer opp de to største skolene i Levanger med vannbåren flisvarme, og Levanger Kjøtt og Vilt AS, slakteriet som Naturkjøtt BA bruker for å lage sine økologiske storfekjøttprodukt.

 

Geografi og kultur

Jakob Bjerkem, økobonde og styreleder i Oikos, guider oss så gjennom geografi og kultur på Innherred. Lunsjen inntas på bussen som frakter deltagerne til Steinkjer og videre til Grandaunet i Overhalla, der økobonden Knut Haga og Eva Kaldahl gir oss oppskrifta på hvordan de kan drive økologisk, samtidig som de har høgere melkeavdrått og bruker mindre kraftfôr enn de konvensjonelle. Vi ser også på et nytt økofjøs.

 

På returen til Steinkjer orientere Berit Norstrøm, daglig leder i Naturkjøtt BA, om markedet og samarbeidet mellom de tre økobedriftene Økomat Innherred AS, ØkoLogisk Midt-Norge SA og Naturkjøtt BA.

 

Fredag - økoseminar på Bjerkem

Fredag er det Økologisk heldagseminar i Oikos Innherred, Gammellavin på Bjerkem i Henning i Steinkjer. Hele dagen er spekket med interessante foredrag av blant andre dr. Anders Borgen fra Agrologica, Danmark, som snakker om mangfold, gamle kornsorter og økologisk planteforedling. Senere på dagen bidrar Tine, Nortuna, Felleskjøpet og Norsk landbruksrådgiving med nytt fra sine organisasjoner.

 

Ettermiddagen er viet politikk og samfunnstrender, mat og helse. Etter lunsj kommer Vidar Rune Synnevåg og Arvid Wold og presenterer den nye boka si "Framtidsfrø - spirer for en bedre verden".

 

Meld deg på i tide

Dette er en tur der det kommer til å bli trangt om plassene, så skynd deg og meld deg på. Du finner hele programmet og påmelding på www.oikos.no.

 

Annonsører

Samarbeidspartnere