OL-ostegull til Den blinde Ku

15.11.2010
Med blåskimmelosten ”Blåmandag” gikk den norske gardsostprodusenten Den blinde Ku til topps i helgens Osteolympiade i Østerrike. Dermed kan Inger Rosenfeld som er gründeren bak selskapet fra Ås henge en eksklusiv gullmedalje rundt halsen. Vinnerosten får du kjøpt ved Den Blinde kus butikk på Ski Senter eller ved å bestille den.
– Den blinde Ku imponerer stadig med kvaliteten på sitt utviklingsarbeid, dette er en seier for Inger Rosenfeld, for norsk ost og for økologisk produksjon i Norge, sier Reidar Andestad i Oikos – Økologisk Norge.

Den blinde Ku har flere gode oster og har vunnet en rekke priser for kvaliteten på de. Nå har de blitt kronet med gull i oste-OL.  Foto:Oikos.

 

Medalje også i forrige oste-OL

Ved forrige Osteolympiade for to år siden vant Den blinde Ku bronsemedalje for sin "Ingers Blå". Hittil høyest i kurs står nok sølvmedaljen fra Fancy Food Show i New York 2003, der "Camenås" konkurrerte med 3500 øvrige produkter. 

 

Blåmandag

Blåmandag er en blåskimmelost med velutviklet smak og en konsistens som minner om en Roquefort. Osten er på kort tid blitt en av våre bestselgere, skriver Den blinde Ku på sin hjemmeside. Osten er så langt lageret rekker i sortimentet i deres butikk til daglig (grunnet en minimumslagringstid på 3 mnd før de selger den, kan det bli enkelte opphold i salget når de venter på ferdigmodnet ost). Osten selges også til mange restauranter og et par butikker.

 

Les mer på Den blinde Kus hjemmeside  http://www.denblindeku.no/

Annonsører

Samarbeidspartnere